Dit droomhuis, met palmbomen langs de oprit en een fontein in de voortuin, geven je gelijk een luxe gevoel. Wie wil hier nou niet wonen?
Bakbenodigdheden
- Kommen
- Steelpan
- Garde
- Spatel
- Vershoudfolie
- Deegroller
- Magnetron
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
Voorbereiding voor het droomhuis
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Carrot cake
- Doe de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en kaneel in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de zonnebloemolie toe en meng dit goed door.
- Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag.
- Voeg de geraspte wortel, pecannoten en pompoenpitten toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 vierkante springvormen.
- Bak de cakes gaar in 25 minuten.
- Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen in de vriezer tot de opbouw van het droomhuis.
Gemberkoek
- Doe de bloem, baking soda, zout, sinaasappelrasp en alle kruiden in een kom.
- Verwarm de boter in een steelpan.
- Haal de steelpan van het vuur en laat de gesmolten boter even afkoelen.
- Voeg de kristalsuiker, melasse en het ei toe aan de boter.
- Giet het botermengsel bij het bloemmengsel en kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en snijd hier de vormen van 6 hekken, een veranda, tuinhuis, fontein, tuinset, rondje voor de woning, 3 plakken voor de parkeerplaats en doeltjes uit.
- Bak de gemberkoeken gaar in 10 tot 14 minuten op 180 graden.
Passievruchten roomkaas
- Breng de passievruchten in een steelpan aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur, zeef de passievruchten en laat het afkoelen.
- Klop de boter en de roomkaas in een kom luchtig.
- Voeg de poedersuiker, passievruchten en vanille-extract toe en meng dit goed door.
- Laat de passievruchten roomkaas afkoelen in de koelkast.
Swiss meringue botercrème
- Doe de eiwitten en kristalsuiker in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain-marie, tot de suiker gesmolten is.
- Doe het eiwitmengsel in een andere kom en klop dit tot een meringue.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng dit goed door.
- Voeg het passievruchtensap toe.
Karamel
- Breng de suiker en het water in een steelpan aan de kook. Wacht met roeren tot de suiker is gesmolten en er een bruine karamel ontstaat.
- Koel de karamel af door de steelpan in een pan met koud water te leggen.
Droomhuis decoratie
- Maak van fondant een rotsblok.
- Maak van fondant 12 raampartijen voor het huis, bomen, fontein, waterval, bloemen en gras.
- Verwarm de isomalt in de magnetron.
- Voeg turquoise kleurstof toe aan de isomalt.
- Giet een laagje isomalt in het meer van de rotsblokken en laat dit uitharden.
- Maak van isomalt een waterval.
Opbouw van het droomhuis
- Vul de cakes voor het huis, het dak en de bijgebouwen met swiss meringue botercrème en passievruchten roomkaas.
- Smeer de cakes af met swiss meringue botercrème en laat dit opstijven in de koelkast.
- Haal de cakes uit de koelkast en plak het hekwerk en de meubels vast met karamel.
- Smeer de cakes af met nog een laagje swiss meringue botercrème en laat dit opstijven in de vriezer.
- Bekleed de woning en de tuin met fondant.
- Decoreer de woning met de fondantfiguren.
- Decoreer de taart met greinsuiker, zodat het lijkt op een grindpad.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.