E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Twee onder één hap

Altijd al gefantaseerd over een droomhuis met een grote tuin? Dan is dit huis, gemaakt van carrot cake, gemberkoek en verfrissende passievrucht roomkaas precies wat je zoekt!

Aruna

Recept van
Aruna

Taart
(9) reviews

Ingrediënten

Carrot cake

  • 500 gram zonnebloemolie
  • 700 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 8 eieren
  • 500 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 5 theelepels kaneel
  • 500 gram wortel, geraspt
  • 100 gram gezouten pecannoten
  • 100 gram pompoenpitten

Gemberkoek

  • 375 gram tarwebloem
  • 110 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 0,5 theelepel kruidnagelpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 ei
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 180 gram melasse
  • 125 gram ongezouten roomboter

Passievruchten roomkaas

  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram passievrucht, gekookt en gezeefd
  • 1 theelepel vanille-extract

Swiss meringue botercrème

  • 8 eiwitten
  • 300 gram kristalsuiker
  • 600 gram ongezouten roomboter
  • Verse passievruchtensap, gekookt en gezeefd

Karamel

  • 200 gram kristalsuiker
  • 40 gram water

Decoratie

  • 500 gram zwarte fondant
  • Groene fondant
  • Bruine fondant
  • 300 gram witte fondant
  • 400 gram greinsuiker
  • 750 gram isomalt
  • Turquoise kleurstof

Bereidingswijze

Dit droomhuis, met palmbomen langs de oprit en een fontein in de voortuin, geven je gelijk een luxe gevoel. Wie wil hier nou niet wonen?

Bakbenodigdheden Twee onder één hap - Aruna - droomhuis

  • Kommen
  • Steelpan
  • Garde
  • Spatel
  • Vershoudfolie
  • Deegroller
  • Magnetron
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Staande mixer met toebehoren

Voorbereiding voor het droomhuis

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.

Carrot cake

  • Doe de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en kaneel in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg de zonnebloemolie toe en meng dit goed door.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag.
  • Voeg de geraspte wortel, pecannoten en pompoenpitten toe aan het beslag.
  • Verdeel het beslag over 2 vierkante springvormen.
  • Bak de cakes gaar in 25 minuten.
  • Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen in de vriezer tot de opbouw van het droomhuis.

Gemberkoek

  • Doe de bloem, baking soda, zout, sinaasappelrasp en alle kruiden in een kom.
  • Verwarm de boter in een steelpan.
  • Haal de steelpan van het vuur en laat de gesmolten boter even afkoelen.
  • Voeg de kristalsuiker, melasse en het ei toe aan de boter.
  • Giet het botermengsel bij het bloemmengsel en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en snijd hier de vormen van 6 hekken, een veranda, tuinhuis, fontein, tuinset, rondje voor de woning, 3 plakken voor de parkeerplaats en doeltjes uit.
  • Bak de gemberkoeken gaar in 10 tot 14 minuten op 180 graden.

Passievruchten roomkaas

  • Breng de passievruchten in een steelpan aan de kook.
  • Haal de steelpan van het vuur, zeef de passievruchten en laat het afkoelen.
  • Klop de boter en de roomkaas in een kom luchtig.
  • Voeg de poedersuiker, passievruchten en vanille-extract toe en meng dit goed door.
  • Laat de passievruchten roomkaas afkoelen in de koelkast.

Swiss meringue botercrème

  • Doe de eiwitten en kristalsuiker in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain-marie, tot de suiker gesmolten is.
  • Doe het eiwitmengsel in een andere kom en klop dit tot een meringue.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng dit goed door.
  • Voeg het passievruchtensap toe.

Karamel

  • Breng de suiker en het water in een steelpan aan de kook. Wacht met roeren tot de suiker is gesmolten en er een bruine karamel ontstaat.
  • Koel de karamel af door de steelpan in een pan met koud water te leggen.

Droomhuis decoratie

  • Maak van fondant een rotsblok.
  • Maak van fondant 12 raampartijen voor het huis, bomen, fontein, waterval, bloemen en gras.
  • Verwarm de isomalt in de magnetron.
  • Voeg turquoise kleurstof toe aan de isomalt.
  • Giet een laagje isomalt in het meer van de rotsblokken en laat dit uitharden.
  • Maak van isomalt een waterval.

Opbouw van het droomhuis

  • Vul de cakes voor het huis, het dak en de bijgebouwen met swiss meringue botercrème en passievruchten roomkaas.
  • Smeer de cakes af met swiss meringue botercrème en laat dit opstijven in de koelkast.
  • Haal de cakes uit de koelkast en plak het hekwerk en de meubels vast met karamel.
  • Smeer de cakes af met nog een laagje swiss meringue botercrème en laat dit opstijven in de vriezer.
  • Bekleed de woning en de tuin met fondant.
  • Decoreer de woning met de fondantfiguren.
  • Decoreer de taart met greinsuiker, zodat het lijkt op een grindpad.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.