Bakgereedschap
- Taartring van ø 16 en 18 centimeter
- Papieren patroon voor de koek kroon
- Uitsteekvormpjes voor decoraties in de koek kroon
- Deegroller
- Acetaatfolie van 7 centimeter hoog
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer
- Hakmolen
- Spuitzakken
- Rasp
- Rooster
- Suikerthermometer
- Taartkarton ø 18 centimeter
Voorbereiding
- Haal de passievrucht uit de vriezer en laat helemaal ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Week de gelatine in koud water.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak van papier een patroon voor de koekjeskroon.
- Bekleed de taartring van 18 centimeter met acetaatfolie.
- Bestrooi een taartkarton met poedersuiker en zet de taartring hier op.
Passievruchtenmousse
- Verwarm de sinaasappelsap met de suiker tot alle suiker is opgelost.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe. Roer goed door.
- Haal de gesmolten passievrucht door een zeef om de pitjes van het sap te scheiden.
- Voeg 250 gram passievruchtensap toe aan de sinaasappelsap.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg 1/3e toe aan het sap en roer stevig door.
- Vouw de overige slagroom er rustig door.
- Laat afkoelen in een schaal.
- Doe voor gebruik in een spuitzak.
Amandelkokosbiscuit
- Klop de eiwitten los.
- Voeg de suiker toe en klop tot stijve pieken.
- Maal de amandelen fijn.
- Meng de amandelen met de kokosrasp en suiker tot een broyage.
- Meng ook de bloem erdoor.
- Vouw de broyage door de opgeklopte eiwitten.
- Strijk uit over een bakplaat met bakpapier.
- Draai de oventemperatuur terug naar 170 graden en bak in 12 – 15 minuten gaar.
- Haal meteen van de bakplaat, bestrooi met poedersuiker en keer de plak om.
- Trek voorzichtig het bakpapier los.
- Steek 2 cirkels van 18 centimeter en 1 cirkel van 16 centimeter uit.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Bestrijk de cirkels met de chocolade.
Koek
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Klop de roomboter met de suiker zacht en romig.
- Klop het ei los en voeg toe.
- Voeg de sinaasappelrasp en het merg van het vanillestokje toe.
- Zeef de bloem en het zout en meng door het beslag.
- Stop als het goed gemengd is.
- Vorm het deeg tot een bal, maak een beetje plat en verpak in folie.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Maal de zuurtjes fijn met de hakmolen.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot 3 – 4 millimeter dikte.
- Leg het patroon op het deeg en snijd genoeg koeken uit voor rondom de taart.
- Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze 6 minuten.
- Haal de koeken uit de oven en vul het rondje met het gruis van de oranje zuurtjes.
- Bak nog eens 6 minuten tot de koeken lichtbruin beginnen te kleuren.
- Laat afkoelen met bakpapier op een rooster.
Sinaasappelcurd
- Verwarm het sinaasappelsap met citroensap, sinaasappelrasp, roomboter en suiker tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
- Klop de eidooiers los.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de eidooiers al roerend toe.
- Zet terug op het vuur en blijf roeren tot het begint te binden.
- Haal de curd van het vuur als het yoghurtdikte heeft en rond de 85 graden is.
- Laat afkoelen tot gebruik.
Opbouw
- Leg een plak biscuit van 18 centimeter in de taartring met acetaatfolie.
- Vul met 250 gram passievruchtenmousse en zet in de vriezer.
- Leg een tweede plak biscuit van 16 centimeter op de mousse.
- Stort opnieuw 250 gram passievruchtenmousse in de ring en zet in de vriezer.
- Leg de laatste plak biscuit van 18 centimeter op de mousse.
- Strijk af met sinaasappelcurd.
- Verdeel het vruchtvlees van 2 passievruchten over de taart.
- Zet de taart in de koelkast.
- Laat de suiker karameliseren.
- Haal de taart uit de koeling en verwijder de ring en de acetaatfolie.
- Plaats de koeken rondom de taart als een kroon.
- Plak de zijkanten met karamel tegen elkaar aan.
- Je kunt hiervoor de taartring van 18 centimeter als mal gebruiken. Plaats in dat geval acetaatfolie tussen de koeken en de ring.
- Plaats de koekjes kroon over de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.