E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Paris-Brest mini

Evert

Recept van
Evert

Koekjes
(4) reviews

Ingrediënten

Beslag

  • 50 milliliter melk
  • 50 milliliter water
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2.5 eieren
  • snuf zout
  • geschaafde amandelen
  • 250 milliliter slagroom
  • poedersuiker
  • koffie-extract

Bereidingswijze

Beslag

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng melk, boter, bloem, water, eieren en zout goed door elkaar tot een soepel deeg.
  • Doe in een spuitzak en spuit ringen op de bakplaat.
  • Besprenkel de ringen met het amandelschaafsel.
  • Zet in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Klop de slagroom op en breng op smaak met de koffie-extract.
  • Doe in een spuitzak.
  • Spuit op de helft van de Paris-Brest een laagje slagroom. Dek af met de andere helft van de koekjes.
  • Bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.