Aardbeien en basilicum vormen een fantastische combinatie. De aardbeien zijn de smaakmaker in deze Paris Brest, terwijl de basilicum zorgt voor een frisse twist. En ga de uitdaging aan om zelf een vegan mascarpone te maken!
Bakbenodigdheden
- Spuitzak
- Rond spuitmondje
- Bakpapier
- Bakplaat
- Staande mixer met toebehoren
- Kommen
- Pan
- Kaasdoek
- Spatel
- Vershoudfolie
Voorbereiding van de Paris Brest
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
Craquelin
- Kneed de boter, bloem en bruine suiker tot een glad deeg.
- Laat het deeg vervolgens rusten in de koelkast tot het afbakken van de Paris Brest.
Soezendeeg
- Doe de ongezouten roomboter, water, kristalsuiker en zout in een steelpan en breng dit aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Meng dit goed door, tot er geen klontjes meer zijn en het deeg een bal vormt.
- Zet de steelpan terug op het vuur, tot het deeg er mat uitziet.
- Doe het deeg in een kom en mix dit op een lage snelheid, zodat het deeg kan afkoelen.
- Kluts de eieren in een kom.
- Voeg beetje bij beetje de eieren toe aan het deeg. Voeg het volgende deel pas toe als het vorige deel volledig is opgenomen. Het deeg is goed als het in een V-vorm van de spatel afglijdt.
- Doe het soezendeeg in een spuitzak met een ronde spuitmond.
- Spuit toefjes op een bakplaat in de vorm van een cirkel en hou de bakplaat bij de hand.
Afbakken van de Paris Brest
- Haal het craquelin deeg uit de koelkast.
- Rol het deeg uit in een plak van 3 millimeter dik en snijd er kleine cirkels uit.
- Snijd het midden uit de cirkels, zodat er een ronde ring ontstaat.
- Leg de craquelin op het opgespoten soezendeeg. Herhaal dit tot alle ringen bedekt zijn.
- Bak de soezen in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Mascarpone
- Doe de erwtenmelk en azijn in een steelpan en verwarm dit op laag vuur tot de melk schift.
- Giet de geschifte erwtenmelk in een kaasdoek om de vloeistof eruit de persen.
- Schep de uitgelekte kaasdoek leeg in een kom en mix het samen met de suiker, haverroom en basilicum licht en luchtig.
- Hou de mascarpone bij de hand.
Basilicum mascarpone mousseline
- Doe de sojamelk, suiker en maïzena in een steelpan op laag vuur.
- Klop het mengsel tot een dikke massa.
- Voeg de boter toe en meng dit goed door.
- Haal de steelpan van het vuur, dek het af met vershoudfolie en laat het volledig afkoelen in de koelkast.
- Mix de afgekoelde mousseline luchtig in een kom.
- Voeg de mascarpone toe aan de mousseline en meng dit goed door.
Decoratie
- Snijd de aardbeien in kleine blokjes en meng ze met de suiker.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze bruin kleuren.
Opbouw van de Paris Brest
- Snijd de soezen horizontaal doormidden.
- Verdeel de pijnboompitten over de onderkant van de soes.
- Spuit een laagje mascarpone crème op de onderkant van de soes.
- Bedenk de crème met de blokjes aardbei.
- Leg de bovenkant van de soes op de aardbei.
- Decoreer de Paris Brest met een toef mascarpone, wat aardbeien en een blaadje basilicum.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.