Rood fruit en room: een ontzettend lekkere combinatie. Stop het in een soes, bestrooi het met een beetje poedersuiker en je hebt deze heerlijke Paris Brest.
Bakbenodigdheden
- Steelpan
- Fijne zeef
- Bakplaten
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Gladde spuitmond van 10 millimeter
- Gekartelde spuitmond van 10 millimeter
- Spatel
- Staande mixer met toebehoren
- Zwarte stift
- Uitsteekvorm van 10 centimeter
- Keukenweegschaal
- Kartelmes
Voorbereiding van de Paris Brest
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier cirkels van 10 centimeter op.
Soezendeeg
- Breng de melk, water en boter in een steelpan aan de kook.
- Voeg een snufje zout en suiker toe en meng dit goed door.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer dit goed door, tot er een deegbal ontstaat.
- Zet de steelpan terug op het vuur en kook het deeg in 3 minuten gaar.
- Doe het deeg in een kom en mix dit tot het een beetje is afgekoeld.
- Voeg één voor één 5 eieren toe aan het deeg. Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige ei volledig is opgenomen.
- Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Spuit een ring op de bakplaat, spuit een tweede ring aan de binnenkant van de eerste ring en spuit een derde ring bovenop de eerste en tweede ring. Strijk dit glad met een natte vork.
- Kluts 1 ei.
- Bestrijk de cirkels met het losgeklopte ei en bestrooi ze met amandelschaafsel.
- Bak de soezen in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Haal de soezen uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Mascarpone vulling
- Klop de mascarpone op in een kom.
- Smelt daarna de witte chocolade au bain-marie.
- Voeg de chocolade toe aan de mascarpone en klop dit op.
- Voeg de slagroom, kristalsuiker en een scheutje vanille-extract toe en klop dit tot een stevige vulling.
- Zet de mascarpone vulling in de koelkast.
Opbouw van de Paris Brest
- Snijd de soezen horizontaal doormidden.
- Spuit 4 toefjes van de mascarpone vulling op de binnenkant van de bovenste soes.
- Spuit de rest van de mascarpone vulling op de onderkant van de soes.
- Vul de onderkant van de soes met het rode fruit en leg de bovenkant van de soes hier bovenop.
- Schaaf de witte chocolade.
- Decoreer de Paris Brest met poedersuiker en de witte chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.