E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Op z'n Brest!

Misschien denk je niet meteen aan de combinatie van cacao en lemon curd, maar geloof ons: deze Paris Brest wordt er geweldig van! Janny vindt de smaakcombinatie een echte verrassing en Robèrt vindt de smaken heel mooi.

Katlleen

Recept van
Katlleen

Taart
(7) reviews

Ingrediënten

Soezendeeg

  • 200 gram water
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 10 gram zout
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kristalsuiker

Cacao crème

  • 2 gelatineblaadjes
  • 40 gram maïzena
  • 200 milliliter water
  • 3 eidooiers
  • 60 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel gedroogde hibiscus

Citroen curd

  • 2 citroenen
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Decoratie

  • 200 gram hazelnoten
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Deze Paris Brest is een echte smaakexplosie, gevuld met romige cacao crème en frisse lemon curd. Het gebakje is gedecoreerd met knapperige hazelnoten en poedersuiker. Paris Brest met cacao crème en citroen curd van Katlleen

Bakbenodigdheden

  • Spatel
  • Garde
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Maatbeker
  • Weegschaal
  • Spuitzak
  • Kartel spuitmond
  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Bakspray

Voorbereiding voor de Paris Brest

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Soezendeeg

  • Verwarm het water, de boter en het suiker in een steelpan op laag vuur.
  • Doe een snufje zout in de steelpan, zodra de boter is gesmolten.
  • Zeef de bloem boven de steelpan en roer dit goed door.
  • Laat het soezendeeg 3 minuten garen, haal vervolgens de steelpan van het vuur.
  • Doe het soezendeeg in de mixer en mix dit ongeveer 1 minuut, tot het deeg iets is afgekoeld.
  • Klop de eieren los.
  • Voeg de eieren beetje bij beetje toe aan het soezendeeg. Het deeg is klaar wanneer het als een lintje van de mixer afglijdt.
  • Doe het soezendeeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit 6 kleine ringen op een bakplaat en spuit er 6 grote ringen omheen.
  • Spray de cirkels van soezendeeg in met een beetje bakspray.
  • Bak de soezen in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Cacao crème

  • Week de gelatine in koud water.
  • Meng de eidooiers, suiker en maïzena glad in een kom.
  • Doe 100 milliliter heet water en de gedroogde hibiscus in een kom en laat dit 2 minuten trekken.
  • Haal de gedroogde hibiscus uit het water.
  • Verwarm de melk in een steelpan.
  • Voeg het water toe aan de warme melk en haal de steelpan van het vuur.
  • Voeg het melkmengsel toe aan de eidooiers en meng dit goed door.
  • Voeg de melk bij het eimengsel en roer goed door. Doe het hierna terug in de pan. 
  • Blijf de vulling op een laag vuurtje goed doorroeren tot het even dik is als vla.
  • Voeg de geweekte gelatineblaadjes en de cacaopoeder toe aan de vulling en meng dit goed door.
  • Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de boter door de vulling met een mixer tot een glad geheel.
  • Zet de cacao crème apart tot de opbouw van de Paris Brest.

Citroen curd

  • Pers 2 citroenen uit en rasp de schil.
  • Doe de boter, suiker en rasp in een steelpan en laat de boter smelten.
  • Voeg het citroensap bij het mengsel en haal de steelpan van het vuur.
  • Kluts de eieren en klop deze door de lemon curd.
  • Zet de steelpan terug op het vuur en blijf het mengsel kloppen tot het even dik is als vla.

Opbouw van de Paris Brest

  • Snijd de soezen horizontaal doormidden.
  • Doe de citroen curd in een spuitzak en spuit dit op de onderkant van de soes.
  • Doe de cacao crème in een spuitzak en spuit dit in een zigzag beweging over de citroen curd.
  • Hak de hazelnoten in kleine stukjes en strooi dit over de cacao crème.
  • Leg de bovenkant van de soezen op de cacao crème.
  • Decoreer de Paris Brest met poedersuiker en 3 toefjes citroen curd.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.