Deze Paris Brest is een echte smaakexplosie, gevuld met romige cacao crème en frisse lemon curd. Het gebakje is gedecoreerd met knapperige hazelnoten en poedersuiker.
Bakbenodigdheden
- Spatel
- Garde
- Steelpan
- Mengkom
- Maatbeker
- Weegschaal
- Spuitzak
- Kartel spuitmond
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Bakspray
Voorbereiding voor de Paris Brest
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Soezendeeg
- Verwarm het water, de boter en het suiker in een steelpan op laag vuur.
- Doe een snufje zout in de steelpan, zodra de boter is gesmolten.
- Zeef de bloem boven de steelpan en roer dit goed door.
- Laat het soezendeeg 3 minuten garen, haal vervolgens de steelpan van het vuur.
- Doe het soezendeeg in de mixer en mix dit ongeveer 1 minuut, tot het deeg iets is afgekoeld.
- Klop de eieren los.
- Voeg de eieren beetje bij beetje toe aan het soezendeeg. Het deeg is klaar wanneer het als een lintje van de mixer afglijdt.
- Doe het soezendeeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit 6 kleine ringen op een bakplaat en spuit er 6 grote ringen omheen.
- Spray de cirkels van soezendeeg in met een beetje bakspray.
- Bak de soezen in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Cacao crème
- Week de gelatine in koud water.
- Meng de eidooiers, suiker en maïzena glad in een kom.
- Doe 100 milliliter heet water en de gedroogde hibiscus in een kom en laat dit 2 minuten trekken.
- Haal de gedroogde hibiscus uit het water.
- Verwarm de melk in een steelpan.
- Voeg het water toe aan de warme melk en haal de steelpan van het vuur.
- Voeg het melkmengsel toe aan de eidooiers en meng dit goed door.
- Voeg de melk bij het eimengsel en roer goed door. Doe het hierna terug in de pan.
- Blijf de vulling op een laag vuurtje goed doorroeren tot het even dik is als vla.
- Voeg de geweekte gelatineblaadjes en de cacaopoeder toe aan de vulling en meng dit goed door.
- Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
- Mix de boter door de vulling met een mixer tot een glad geheel.
- Zet de cacao crème apart tot de opbouw van de Paris Brest.
Citroen curd
- Pers 2 citroenen uit en rasp de schil.
- Doe de boter, suiker en rasp in een steelpan en laat de boter smelten.
- Voeg het citroensap bij het mengsel en haal de steelpan van het vuur.
- Kluts de eieren en klop deze door de lemon curd.
- Zet de steelpan terug op het vuur en blijf het mengsel kloppen tot het even dik is als vla.
Opbouw van de Paris Brest
- Snijd de soezen horizontaal doormidden.
- Doe de citroen curd in een spuitzak en spuit dit op de onderkant van de soes.
- Doe de cacao crème in een spuitzak en spuit dit in een zigzag beweging over de citroen curd.
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes en strooi dit over de cacao crème.
- Leg de bovenkant van de soezen op de cacao crème.
- Decoreer de Paris Brest met poedersuiker en 3 toefjes citroen curd.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.