E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Paris-misu

Deze Paris Brest is allesbehalve traditioneel, maar het is een feestje om te proeven. Het gebakje is gevuld met romige advocaatcrème en volgens Robèrt is deze vulling heerlijk zacht van smaak.

Niels

Recept van
Niels

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Craquelin

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 110 gram bloem
  • 15 gram cacao

Soezendeeg

  • 4 eieren
  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 10 gram kristalsuiker
  • 5 gram zout
  • 90 gram bloem

Advocaat

  • 1 vanillestokje
  • 250 gram eidooier
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 gram zout
  • 300 gram vodka

Speculaas

  • 50 gram amandelschaafsel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 10 gram eiwit
  • 10 gram speculaaskruiden

Tiramisu crème

  • 4 gelatineblaadjes
  • 2 eieren
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 35 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter advocaat

Decoratie

  • 3 rijpe bananen
  • 35 gram cacao

Bereidingswijze

Deze Paris Brest heeft een heerlijke crunch! Dit is perfect in combinatie met de romige advocaatcrème en de zachte banaan. Genieten maar! Paris Brest met advocaat en banaan van Niels

Bakbenodigdheden

  • Bakplaat
  • Ronde uitstekers van 3, 4 en 10 centimeter
  • Spuitzak
  • Rond spuitmondje van 1 centimeter
  • Gekarteld spuitmondje van 1 centimeter
  • Gekarteld spuitmondje van 0,5 centimeter
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Garde
  • Zeef
  • Passeerzeef
  • Bekken of kunststof kom

Voorbereiding voor de Paris Brest

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer 2 bakplaten in met boter en bestuif ze met bloem.
  • Teken op de bakplaat 3 ringen met een doorsnede van 10 centimeter en teken daarin 6 ringen met een doorsnede van 4 centimeter.

Craquelin

  • Kneed de boter met de suiker, bloem en cacao in een kom tot een samenhangend deeg.
  • Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol dit uit tot een plak van 3 millimeter dik.
  • Vouw het bakpapier open en steek 36 rondje uit met een doorsnede van 3 centimeter.
  • Laat de rondjes op het bakpapier liggen en vouw het andere bakpapier er weer overheen.
  • Zet het craquelindeeg in de vriezer.

Soezendeeg

  • Kluts de eieren.
  • Breng het water met de melk, boter, suiker en zout in een steelpan aan de kook.
  • Haal de steelpan van het vuur, voeg de bloem toe en roer goed door tot er een samenhangend geheel ontstaat.
  • Zet de steelpan terug op het vuur en gaar het deeg ongeveer 2 minuten.
  • Doe het deeg in een mengkom en mix het, tot het een beetje is afgekoeld.
  • Voeg de eieren in drie delen toe aan het deeg en meng dit ondertussen goed door.
  • Doe het soezendeeg in een spuitzak.
  • Spuit ringen op de bakplaat.
  • Haal de craquelin uit de vriezer en leg op iedere ring een rondje van craquelin.
  • Bak de soezen in 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Laat de soezenringen afkoelen tot de opbouw van de Paris Brest.

Advocaat

  • Schraap het merg uit het vanillestokje.
  • Doe een laagje water in een pan, breng dit aan de kook en leg er een bekken of kunststof kom op.
  • Doe de eidooiers, kristalsuiker, zout, wodka, vanillemerg en vanillestokje in het bekken of de kunststof kom.
  • Verwarm het mengsel au bain-marie en roer tot het een temperatuur van 62 graden heeft.
  • Haal de advocaat door de passeerzeef.
  • Doe de advocaat in een afgesloten bakje en zet het in de koelkast.

Speculaas

  • Zet de oven terug op 160 graden.
  • Doe de alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door.
  • Verdeel het mengsel over een bakplaat.
  • Bak het speculaas in 10 minuten gaar.
  • Haal het speculaas uit de oven en breek de koek tot kruimels.

Tiramisu crème

  • Weel de gelatine in een bakje koud water.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers met de suiker stijf.
  • Klop vervolgens de slagroom lobbig.
  • Doe de mascarpone in een andere kom en klop dit ook lobbig.
  • Haal de advocaat en mix dit samen met het eidooiermengsel door de mascarpone.
  • Los de gelatineblaadjes op in een klein beetje heet water en roer dit door het mascarponemengsel heen.
  • Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en doe de tiramisu crème in een spuitzak.

Opbouw van de Paris Brest

  • Snijd de soezen horizontaal door midden.
  • Spuit op de onderkant van de soes een laagje tiramisu crème.
  • Strooi de speculaaskruimels over de crème.
  • Snijd de bananen in plakjes.
  • Leg de plakjes banaan op de speculaaskruimels.
  • Giet een klein beetje advocaat over de soezen.
  • Spuit in de binnenkant van de bovenste soes een laagje tiramisu crème.
  • Zet de bovenkant van de soes op crème.
  • Spuit kleine toefjes chocolade op de bovenkant van de soes.
  • Decoreer de soezen met een beetje poedersuiker en een klein scheutje advocaat.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.