Deze Paris Brest heeft een heerlijke crunch! Dit is perfect in combinatie met de romige advocaatcrème en de zachte banaan. Genieten maar!
Bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Ronde uitstekers van 3, 4 en 10 centimeter
- Spuitzak
- Rond spuitmondje van 1 centimeter
- Gekarteld spuitmondje van 1 centimeter
- Gekarteld spuitmondje van 0,5 centimeter
- Bakpapier
- Steelpan
- Garde
- Zeef
- Passeerzeef
- Bekken of kunststof kom
Voorbereiding voor de Paris Brest
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer 2 bakplaten in met boter en bestuif ze met bloem.
- Teken op de bakplaat 3 ringen met een doorsnede van 10 centimeter en teken daarin 6 ringen met een doorsnede van 4 centimeter.
Craquelin
- Kneed de boter met de suiker, bloem en cacao in een kom tot een samenhangend deeg.
- Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol dit uit tot een plak van 3 millimeter dik.
- Vouw het bakpapier open en steek 36 rondje uit met een doorsnede van 3 centimeter.
- Laat de rondjes op het bakpapier liggen en vouw het andere bakpapier er weer overheen.
- Zet het craquelindeeg in de vriezer.
Soezendeeg
- Kluts de eieren.
- Breng het water met de melk, boter, suiker en zout in een steelpan aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg de bloem toe en roer goed door tot er een samenhangend geheel ontstaat.
- Zet de steelpan terug op het vuur en gaar het deeg ongeveer 2 minuten.
- Doe het deeg in een mengkom en mix het, tot het een beetje is afgekoeld.
- Voeg de eieren in drie delen toe aan het deeg en meng dit ondertussen goed door.
- Doe het soezendeeg in een spuitzak.
- Spuit ringen op de bakplaat.
- Haal de craquelin uit de vriezer en leg op iedere ring een rondje van craquelin.
- Bak de soezen in 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Laat de soezenringen afkoelen tot de opbouw van de Paris Brest.
Advocaat
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Doe een laagje water in een pan, breng dit aan de kook en leg er een bekken of kunststof kom op.
- Doe de eidooiers, kristalsuiker, zout, wodka, vanillemerg en vanillestokje in het bekken of de kunststof kom.
- Verwarm het mengsel au bain-marie en roer tot het een temperatuur van 62 graden heeft.
- Haal de advocaat door de passeerzeef.
- Doe de advocaat in een afgesloten bakje en zet het in de koelkast.
Speculaas
- Zet de oven terug op 160 graden.
- Doe de alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat.
- Bak het speculaas in 10 minuten gaar.
- Haal het speculaas uit de oven en breek de koek tot kruimels.
Tiramisu crème
- Weel de gelatine in een bakje koud water.
- Splits de eieren.
- Klop de eidooiers met de suiker stijf.
- Klop vervolgens de slagroom lobbig.
- Doe de mascarpone in een andere kom en klop dit ook lobbig.
- Haal de advocaat en mix dit samen met het eidooiermengsel door de mascarpone.
- Los de gelatineblaadjes op in een klein beetje heet water en roer dit door het mascarponemengsel heen.
- Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en doe de tiramisu crème in een spuitzak.
Opbouw van de Paris Brest
- Snijd de soezen horizontaal door midden.
- Spuit op de onderkant van de soes een laagje tiramisu crème.
- Strooi de speculaaskruimels over de crème.
- Snijd de bananen in plakjes.
- Leg de plakjes banaan op de speculaaskruimels.
- Giet een klein beetje advocaat over de soezen.
- Spuit in de binnenkant van de bovenste soes een laagje tiramisu crème.
- Zet de bovenkant van de soes op crème.
- Spuit kleine toefjes chocolade op de bovenkant van de soes.
- Decoreer de soezen met een beetje poedersuiker en een klein scheutje advocaat.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.