Voorbereiding voor Parijse soezen
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Smeer een bakplaat in met olie en bestuif deze daarna met bloem.
- Zet vier conservenblikken klaar.
- Leg spuitzakken klaar.
Soezenbeslag
- Breng het water met de boter aan de kook.
- Zeef bloem en zout boven een mengkom.
- Zodra de boter gesmolten is, neem de pan van het fornuis en voeg de gezeefde bloem in één keer toe. Roer goed door.
- Zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel, al roerend, nog 1 tot 2 minuten garen.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen (schenk eventueel over in een andere pan).
- Roer de eieren één voor één door het mengsel tot een glad beslag.
- Schep het soezenbeslag in een spuitzak.
- Spuit 4 bollen op de bakplaat. Let op! De soes moet onder het conservenblikje passen en kan wel 3x zo groot worden tijdens het bakken.
- Zet de conservenblikken op de soezen en schuif de plaat in de oven.
- Draai de oventemperatuur naar 210˚C en bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar.
- Haal de plaat uit de oven, verwijder de conservenblikken en laat de soezen afkoelen.
Slagroom
- Klop de slagroom met de suiker en het fijngewreven anijsblokje stijf.
- Doe in een spuitzak.
Samenstellen van de Parijse soezen
- Knip of snijd de soezen horizontaal open.
- Vul de Parijse soezen met de opgeklopte slagroom.
- Bestuif met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.