Chiffon cake met pandan en kokos
Hoog, luchtig en zijdezacht. Dat zijn volgens Janny de beste ingrediënten voor een chiffon cake. Deze cake is gevuld met pandan en kokos. Tip van de jury: er mag iets meer pandan in deze taart. Daar wordt de chiffon cake nóg lekkerder van.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakpapier
- Deegkrabber
- Weegschaal
- Spuitzakken met diverse spuitmondjes
- Handmixer
- Rond chiffonbakblik met een diameter van 24 centimeter
- Portioneerlepel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 165 graden boven- en onderwarmte.
Chiffon cake
- Klop met de mixer 65 gram van de suiker samen met de dooiers mooi luchtig en licht van kleur.
- Voeg de kokosmelk en olie toe en mix alles goed door elkaar.
- Zeef de maizena, bloem, het bakpoeder en zout door het eidooiermengsel en mix voorzichtig door.
- Verdeel het mengsel exact in 2 delen en voeg aan 1 deel het pandan-extract toe.
- Klop nu de eiwitten in een vrijstaande mixer samen met de overige suiker in delen tot mooie pieken.
- Voeg het wijnsteenpoeder samen met het laatste deel suiker bij het eiwit.
- Verdeel ook dit in exact 2 delen.
- Meng 1 deel eiwit samen met het deel van het dooiermengsel zonder het pandan-extract en stort voorzichtig in de niet-ingevette vorm.
- Herhaal dit ook met het mengsel mét het pandan-extract en giet het beslag bovenop het witte beslag, zodat er 2 lagen ontstaan.
- Zet de cake in de oven en bak af in ongeveer 50-60 minuten.
- Controleer met een satéprikker of hij gaar is en laat de cake afkoelen in het blik.
Kokosroom
- Klop nu de kokosroom op en breng op smaak met wat poedersuiker.
Ananas
- Maak de ananas schoon en gebruik de portioneelepel om kleine rondjes uit de ananas te snijden.
- Zet bovenop de ananas-rondjes kleine takjes rozemarijn zodat dit kleine ananasjes lijken voor decoratie.
- Snijd nu mooie partjes ananas.
- Smelt wat boter in een koekenpan en karamelliseer de ananas samen met de rietsuiker.
- Laat afkoelen.
Opbouw van de chiffon cake
- Spuit de kokosroom op de chiffon cake en verdeel de ananas over de room.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.