De jury is enthousiast over deze pakjestaart! Janny proeft verschillende kruiden en Robèrt is enthousiast over de gekarameliseerde pecannoten.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Mengkom
- Garde
- Bakplaat
- Bakpapier
- Zeef
- Steelpan
Voorbereiding voor de pakjestaart
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Gekarameliseerde pecannoten
- Doe de pecannoten, maple syrup, kaneel en een snufje zout in een kom en meng dit goed door.
- Verdeel de pecannoten over een bakplaat.
- Rooster de pecannoten 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kruidnoten
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Kneed de boter, suiker, melk, ei en zout in een grote kom.
- Zeef de bloem, speculaaskruiden en baking soda boven de kom en kneed dit door.
- Voeg het amandelschaafsel toe en kneed dit door.
- Maak balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat.
- Bak de kruidnoten in 15 minuten gaar.
- Laat de kruidnoten afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Worteltaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet 2 bakvormen in.
- Klop de olie, suiker, zout en sinaasappelrasp bij elkaar op.
- Voeg de eieren toe en meng dit goed door.
- Zeef de bloem, bakpoeder en kruiden boven de kom en meng dit door het beslag.
- Spatel de wortel, rozijnen en gekarameliseerde pecannoten door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen.
- Bak de worteltaarten in 50 minuten gaar.
- Laat de worteltaarten afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Witte chocolade ganache
- Verwarm de slagroom, honing en de sinaasappelrasp in een steelpan.
- Hak de chocolade in stukjes en doe dit in een kom.
- Giet de warme slagroom over de chocolade heen en roer dit door tot de chocolade volledig is opgelost.
- Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe aan de chocolade. Roer dit goed door, tot alle boter is opgelost.
- Zet de ganache in de koelkast tot de opbouw van de pakjestaart.
Biscuit
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten met de suiker op tot stevig schuim.
- Meng de eidooiers kort door het opgeklopte eiwit.
- Zeef de bloem en custardpoeder boven de eieren en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Verdeel het beslag over een bakplaat.
- Bak het biscuit in 10 minuten gaar.
Eetbare grond
- Hak de chocolade en pistachenoten in kleine stukjes.
- Meng de chocolade, kristalsuiker en pistachenoten met een paar druppels water tot het een kruimelige structuur krijgt.
Opbouw van de pakjestaart
- Gebruik het biscuit als ondergrond voor de taart.
- Snijd de worteltaart horizontaal doormidden en vul ze met de witte chocolade ganache.
- Bekleed de taart met de rode marsepein.
- Verdeel de eetbare grond rondom de taart.
- Maak van oranje en groene marsepein kleine worteltjes en leg deze om de taart heen.
- Decoreer de pakjestaart met een strik van witte marsepein.
- Leg de kruidnoten rondom de pakjestaart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.