Deze pakjestaart is opgebouwd uit zachte, hartvormige biscuits. Janny is vooral te spreken over de heerlijke vulling, die dankzij de passievruchten en sinaasappels een frisse smaak aan de taart geeft.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Spuitzak
- Spuitmond
- Bakpapier
- Siliconen bakmat
- Keukenmachine
- Kleine, vierkante RVS vorm
- Spatel
- Keukenthermometer
Voorbereiding van de pakjestaart
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Macarons
- Zeef de amandelmeel en de poedersuiker boven een ruime kom.
- Roer er 110 gram eiwit doorheen.
- Voeg kleurstof toe aan het beslag en meng dit goed door.
- Verwarm de suiker en het water in een steelpan tot het een temperatuur tussen de 118 graden en 121 graden heeft.
- Klop de rest van het eiwit stijf.
- Giet het suikerwater geleidelijk langs de rand van de kom met het opgeklopte eiwit. Blijf dit mixen tot het beslag een temperatuur heeft tussen de 45 en 50 graden.
- Spatel het eiwit beetje bij beetje door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit rondjes, ongeveer ter grootte van een euromunt, op de siliconen bakmat. Laat dit 20 tot 30 minuten drogen, tot het niet meer afgeeft.
- Bak de macarons in 15 tot 17 minuten gaar.
- Laat de macarons afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Botercrème
- Laat de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, honing, oranjebloesem, kardemom en sinaasappellikeur in een steelpan inkoken. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen.
- Breng het water met de suiker aan de kook tot het een temperatuur heeft tussen de 118 en 121 graden.
- Klop de eiwitten in een ruime kom schuimig.
- Giet al roerend de suikersiroop langs de zijkant van de kom met de eiwitten. Laat de meringue afkoelen tot 40 graden.
- Smelt de witte chocolade.
- Voeg de boter beetje bij beetje toe aan de eiwitten en blijf roeren tot alle boter gesmolten is.
- Voeg de witte chocolade toe aan de crème en mix het minimaal 10 minuten door.
- Voeg al roerend beetje bij beetje het ingekookte sinaasappelmengsel toe aan de botercrème.
- Doe de botercrème in een spuitzak en bewaar het in de koelkast tot de opbouw van de pakjestaart.
Biscuit
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de suiker schuimig.
- Zeef de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout boven de eieren en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Giet het beslag op een beklede bakplaat, zorg ervoor dat dit een laag is van ongeveer 1,5 centimeter dik.
- Bak het biscuit gaar in 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het biscuit afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Chocolade lijm
- Tempereer de witte chocolade.
- Doe de witte chocolade en de eetbare lijm in een kom en meng dit goed door.
- Doe de chocolade lijm in een spuitzak.
Sinaasappel-passievrucht curd
- Verwarm de eidooiers, kristalsuiker, sinaasappelsap, passievruchtenpuree en het merg van een vanillestokje in een steelpan tot 83 graden.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng dit door tot alle boter gesmolten is.
- Laat de curd afkoelen en opstijven.
Decoratie
- Rol het fondant uit tot een dunne plak.
- Snijd lange banen uit het fondant.
- Maak van de lange banen een strik.
Opbouw van de pakjestaart
- Vul het biscuit met sinaasappel-passievrucht curd en botercrème.
- Smeer de taart af met botercrème en zet het in de koelkast om op te laten stijven.
- Maak met een dun buisje een gat in het midden van de taart.
- Bekleed de taart met marsepein en zet het terug in de koelkast.
- Vul de macarons met botercrème.
- Maak een kubus door de macarons dwars aan elkaar te plakken met de chocolade lijm. Herhaal dit voor 3 lagen.
- Plaats het cadeau in de pakjestaart.
- Decoreer de pakjestaart met de strik van fondant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.