Janny heeft deze verrassende combinatie van kastanjes en kersen nog nooit op deze manier geproefd, maar ze vindt het heerlijk! Echt een aanrader om eens uit te proberen.
Bakbenodigdheden
- Siliconen bakvorm
- Vierkante taartvorm
- Paletmes
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Mengkom
- Garde
- Spatel
- Steelpan
Voorbereiding voor de pakjestaart
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Vet de taartvorm in en bestuif met een beetje poedersuiker of bloem.
Biscuit
- Doe het amandelmeel en 430 gram suiker in een ruime kom.
- Voeg het ei beetje bij beetje toe en meng dit tot een egale massa.
- Verdeel het beslag over 2 kommen.
- Voeg bij de ene kom citroenrasp en bij de andere kom sinaasappelrasp toe.
- Doe het eiwit en de overige suiker in een kom en klop dit stijf.
- Verdeel het opgeklopte eiwit over de 2 kommen en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Zeef de bloem, verdeel dit over de 2 kommen en meng dit goed door.
- Verdeel het beslag over 2 taartvormen.
- Bak de biscuits in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de biscuits afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Room van amandellikeur
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Klop 200 gram slagroom, 20 gram suiker en de amandellikeur in een kom lobbig.
- Zet de slagroom in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de overige slagroom met de melk en het vanillestokje in een steelpan.
- Maak een mengsel van de overige suiker en custardpoeder.
- Giet een klein beetje warme melk bij het custardpapje en roer dit goed door.
- Doe alles terug in de steelpan en verwarm dit tot er een gele, dikke banketbakkersroom ontstaat.
- Laat de room afkoelen.
- Verwarm een scheutje water met de gelatine en blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
- Klop de room los en meng de opgeloste gelatine er doorheen.
- Spatel de slagroom met de likeur voorzichtig door de banketbakkersroom heen.
- Zet de room apart tot de opbouw van de pakjestaart.
Banketbakkersroom
- Verwarm de melk, slagroom en het vanillestokje in een steelpan.
- Doe de suiker en custardpoeder in een grote kom.
- Giet een scheutje warme melk bij het suikermengsel en roer dit goed door.
- Doe het suikermengsel in de steelpan en verwarm dit tot een gele, dikke banketbakkersroom.
- Verdeel de room over 2 kommen.
- Voeg aan 1 kom de kastanje crème toe en bewaar de andere kom voor de botercrème.
Kruidnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en meng dit kort door, tot het een deeg vormt.
- Voeg, indien nodig, een klein beetje melk toe.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.
- Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat.
- Bak de kruidnoten in 20 minuten gaar.
- Laat de kruidnoten afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Chocolade bonbons
- Hak de chocolade fijn.
- Verwarm twee derde van de chocolade au bain-marie. Haal de kom van de warmtebron, zodra alle chocolade gesmolten is.
- Voeg de overige chocolade toe aan de warme chocolade en roer dit door, tot het een temperatuur van 31 graden heeft bereikt.
- Doe de chocolade in een mal en laat het stollen.
- Doe een toefje dulce de leche en een hazelnoot in alle bonbons.
- Dek de bovenkant van de bonbons af met een laagje chocolade.
- Zet de mal in de koelkast en laat de bonbons uitharden.
Botercrème
- Klop de neutrale banketbakkersroom los met een mixer.
- Voeg de boter en suiker toe aan de room en klop dit tot een luchtige massa.
- Voeg een klein beetje rode kleurstof toe aan de botercrème.
Kersenconfituur
- Verwarm de kersen en geleisuiker in een steelpan.
- Laat de kersen koken op middelhoog vuur, zet de steelpan daarna op laag vuur en laat de kersen nog 15 minuten doorkoken.
- Voeg een scheutje likeur en citroensap toe en roer dit goed door.
- Pureer de kersen tot een confituur en zet apart voor de opbouw van de pakjestaart.
Decoratie
- Verwarm twee derde van de chocolade au bain-marie.
- Doe de overige chocolade bij de warme chocolade en roer tot het het een temperatuur van 31 graden heeft bereikt.
- Verdeel de chocolade over de acetaatfolie en smeer dit dun uit.
- Klap de acetaatfolie dubbel, zodat er een strik ontstaat. Herhaal dit 3 keer.
Opbouw van de pakjestaart
- Snijd een gat in het midden van de biscuitlagen.
- Snijd de biscuitlagen 2 keer horizontaal door midden.
- Vul de lagen, om en om, met kersenconfituur, kastanje room en room van amandellikeur.
- Smeer de buitenkant van de taart af met de rode botercrème.
- Vul het gat met bonbons en smeer de bovenkant van de taart ook af met botercrème.
- Decoreer de pakjestaart met een lint van kruidnoten en plaats de chocolade strik bovenop de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.