E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Oh! Kom er eens kijken

Deze pakjestaart bestaat uit 4 lagen, gevuld met kersenconfituur, crème marron en een room van amandellikeur. Maak de taart af met zelfgemaakte kruidnoten.

Anne

Recept van
Anne

Taart
(5) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 450 gram amandelmeel
  • 490 gram kristalsuiker
  • 10 eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 390 gram eiwit
  • 120 gram bloem

Room van amandellikeur

  • 300 gram slagroom
  • 50 gram kristalsuiker
  • 200 gram melk
  • 30 gram custardpoeder
  • 0,5 vanillestokje
  • 6 gram gelatine
  • Scheutje amandellikeur

Banketbakkersroom

  • 400 gram melk
  • 100 gram slagroom
  • 0,5 vanillestokje
  • 50 gram custardpoeder
  • 40 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kastanje crème

Kruidnoten

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 62 gram ongezouten roomboter
  • 0,25 theelepel zout
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel nootmuskaat

Chocolade bonbons

  • 250 gram chocolade
  • 250 gram dulce de leche
  • 30 gram hazelnoten

Botercrème

  • Banketbakkersroom
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 5 gram rode kleurstof pasta

Kersenconfituur

  • 250 gram kersen
  • 250 gram geleisuiker
  • Scheutje citroensap
  • Scheutje likeur met vanille en sinaasappelsmaak

Decoratie

  • 250 gram chocolade

Bereidingswijze

Pakjestaart met botercrème en kersenconfituur van Anne Janny heeft deze verrassende combinatie van kastanjes en kersen nog nooit op deze manier geproefd, maar ze vindt het heerlijk! Echt een aanrader om eens uit te proberen.

Bakbenodigdheden

  • Siliconen bakvorm
  • Vierkante taartvorm
  • Paletmes
  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Mengkom
  • Garde
  • Spatel
  • Steelpan

Voorbereiding voor de pakjestaart

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Vet de taartvorm in en bestuif met een beetje poedersuiker of bloem.

Biscuit

  • Doe het amandelmeel en 430 gram suiker in een ruime kom.
  • Voeg het ei beetje bij beetje toe en meng dit tot een egale massa.
  • Verdeel het beslag over 2 kommen.
  • Voeg bij de ene kom citroenrasp en bij de andere kom sinaasappelrasp toe.
  • Doe het eiwit en de overige suiker in een kom en klop dit stijf.
  • Verdeel het opgeklopte eiwit over de 2 kommen en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Zeef de bloem, verdeel dit over de 2 kommen en meng dit goed door.
  • Verdeel het beslag over 2 taartvormen.
  • Bak de biscuits in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de biscuits afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.

Room van amandellikeur

  • Week de gelatine in een bakje met koud water.
  • Klop 200 gram slagroom, 20 gram suiker en de amandellikeur in een kom lobbig.
  • Zet de slagroom in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de overige slagroom met de melk en het vanillestokje in een steelpan.
  • Maak een mengsel van de overige suiker en custardpoeder.
  • Giet een klein beetje warme melk bij het custardpapje en roer dit goed door.
  • Doe alles terug in de steelpan en verwarm dit tot er een gele, dikke banketbakkersroom ontstaat.
  • Laat de room afkoelen.
  • Verwarm een scheutje water met de gelatine en blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
  • Klop de room los en meng de opgeloste gelatine er doorheen.
  • Spatel de slagroom met de likeur voorzichtig door de banketbakkersroom heen.
  • Zet de room apart tot de opbouw van de pakjestaart.

Banketbakkersroom

  • Verwarm de melk, slagroom en het vanillestokje in een steelpan.
  • Doe de suiker en custardpoeder in een grote kom.
  • Giet een scheutje warme melk bij het suikermengsel en roer dit goed door.
  • Doe het suikermengsel in de steelpan en verwarm dit tot een gele, dikke banketbakkersroom.
  • Verdeel de room over 2 kommen.
  • Voeg aan 1 kom de kastanje crème toe en bewaar de andere kom voor de botercrème.

Kruidnoten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en meng dit kort door, tot het een deeg vormt.
  • Voeg, indien nodig, een klein beetje melk toe.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat.
  • Bak de kruidnoten in 20 minuten gaar.
  • Laat de kruidnoten afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.

Chocolade bonbons

  • Hak de chocolade fijn.
  • Verwarm twee derde van de chocolade au bain-marie. Haal de kom van de warmtebron, zodra alle chocolade gesmolten is.
  • Voeg de overige chocolade toe aan de warme chocolade en roer dit door, tot het een temperatuur van 31 graden heeft bereikt.
  • Doe de chocolade in een mal en laat het stollen.
  • Doe een toefje dulce de leche en een hazelnoot in alle bonbons.
  • Dek de bovenkant van de bonbons af met een laagje chocolade.
  • Zet de mal in de koelkast en laat de bonbons uitharden.

Botercrème

  • Klop de neutrale banketbakkersroom los met een mixer.
  • Voeg de boter en suiker toe aan de room en klop dit tot een luchtige massa.
  • Voeg een klein beetje rode kleurstof toe aan de botercrème.

Kersenconfituur

  • Verwarm de kersen en geleisuiker in een steelpan.
  • Laat de kersen koken op middelhoog vuur, zet de steelpan daarna op laag vuur en laat de kersen nog 15 minuten doorkoken.
  • Voeg een scheutje likeur en citroensap toe en roer dit goed door.
  • Pureer de kersen tot een confituur en zet apart voor de opbouw van de pakjestaart.

Decoratie

  • Verwarm twee derde van de chocolade au bain-marie.
  • Doe de overige chocolade bij de warme chocolade en roer tot het het een temperatuur van 31 graden heeft bereikt.
  • Verdeel de chocolade over de acetaatfolie en smeer dit dun uit.
  • Klap de acetaatfolie dubbel, zodat er een strik ontstaat. Herhaal dit 3 keer.

Opbouw van de pakjestaart

  • Snijd een gat in het midden van de biscuitlagen.
  • Snijd de biscuitlagen 2 keer horizontaal door midden.
  • Vul de lagen, om en om, met kersenconfituur, kastanje room en room van amandellikeur.
  • Smeer de buitenkant van de taart af met de rode botercrème.
  • Vul het gat met bonbons en smeer de bovenkant van de taart ook af met botercrème.
  • Decoreer de pakjestaart met een lint van kruidnoten en plaats de chocolade strik bovenop de taart.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.