E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Paddenstoelenburger

Zoals ze zelf al zegt: "Je hebt helemaal geen vlees nodig om een lekkere burger te maken." Een heerlijk sappige burger met een truffelmayonaise en kwarteleitjes. Tip: bak je kwarteleitjes in een poffertjes pan!

Maroeska

Recept van
Maroeska

Hartig
(33) reviews

Ingrediënten

Broodjes

  • 250 gram patentbloem
  • 4 gram gist
  • 20 gram suiker
  • 20 gram boter
  • 2 gram zout
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 ei

Paddenstoelenburger

  • 150 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 6 grote kastanjechampignons
  • 1 theelepel porcinipoeder
  • snuf zout
  • 300 milliliter olie (frituur)

Truffelmayonaise

  • 30 milliliter goede olijfolie
  • 1 eidooier
  • halve citroen (sap)
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine zwarte truffel
  • snuf zout
  • snuf zwarte peper uit een molentje

Garnering/afwerken

  • 2 tomaten
  • 1 krop little gem sla
  • 5 kwarteleitjes

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Mengkom
  • Keukenmachine
  • Foodprocessor
  • Staafmixer
  • Mandoline
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Kwastje
  • Pan met dikke bodem
  • Maatbeker

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Broodjes

  • Meng in een mengkom gist met 100 gram bloem, suiker, 125 milliliter lauwwarm water en laat staan tot de gist actief wordt.
  • Smelt ondertussen boter in een steelpan, breek het ei en scheid eiwit van de dooier.
  • Voeg boter, eiwit en het resterende beetje bloem aan het gistpapje toe en kneed in de keukenmachine tot een soepel deegje dat niet meer plakt.
  • Druk het deeg met de hand plat en verdeel in 12 gelijke stukken.
  • Draai bolletjes van de stukjes deeg en druk deze iets plat.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de broodjes erover en zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes.
  • Laat de broodjes nog een half uur rijzen en bestrijk vervolgens met eigeel en een beetje sesamzaad.
  • Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Paddenstoelenburger

  • Meng alle droge ingrediënten in de foodprocessor en hak grof. Voeg ei toe en kneed vervolgens met de hand tot gelijke burgertjes.
  • Verhit ondertussen olie in een pan met dikke bodem en frituur de burgers in circa 5 minuten rondom goudbruin.

Truffelmayonaise

  • Breek het ei in de maatbeker.
  • Voeg mosterd, citroensap en knoflook toe en mix met de staafmixer tot een glad mengsel.
  • Schenk er vervolgens olijfolie bij en mix het mengsel tot gewenste dikte.
  • Schaaf de truffel erboven en breng op smaak met zout en peper.

Garnering/afwerken

  • Snijd de tomaat in dunnen plakken en trek de blaadjes van de sla los.
  • Verhit een pan met water en kook de kwarteleitjes 4 minuten. Giet af en laat schrikken in een bak met koud water.
  • Pel de eieren en beleg de broodjes met de paddenstoelenburgers, sla, tomaat, truffelmayonaise en kwarteleitjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.