Bakgereedschap
- Mengkom
- Keukenmachine
- Foodprocessor
- Staafmixer
- Mandoline
- Bakpapier
- Bakplaat
- Kwastje
- Pan met dikke bodem
- Maatbeker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Broodjes
- Meng in een mengkom gist met 100 gram bloem, suiker, 125 milliliter lauwwarm water en laat staan tot de gist actief wordt.
- Smelt ondertussen boter in een steelpan, breek het ei en scheid eiwit van de dooier.
- Voeg boter, eiwit en het resterende beetje bloem aan het gistpapje toe en kneed in de keukenmachine tot een soepel deegje dat niet meer plakt.
- Druk het deeg met de hand plat en verdeel in 12 gelijke stukken.
- Draai bolletjes van de stukjes deeg en druk deze iets plat.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de broodjes erover en zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes.
- Laat de broodjes nog een half uur rijzen en bestrijk vervolgens met eigeel en een beetje sesamzaad.
- Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Paddenstoelenburger
- Meng alle droge ingrediënten in de foodprocessor en hak grof. Voeg ei toe en kneed vervolgens met de hand tot gelijke burgertjes.
- Verhit ondertussen olie in een pan met dikke bodem en frituur de burgers in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Truffelmayonaise
- Breek het ei in de maatbeker.
- Voeg mosterd, citroensap en knoflook toe en mix met de staafmixer tot een glad mengsel.
- Schenk er vervolgens olijfolie bij en mix het mengsel tot gewenste dikte.
- Schaaf de truffel erboven en breng op smaak met zout en peper.
Garnering/afwerken
- Snijd de tomaat in dunnen plakken en trek de blaadjes van de sla los.
- Verhit een pan met water en kook de kwarteleitjes 4 minuten. Giet af en laat schrikken in een bak met koud water.
- Pel de eieren en beleg de broodjes met de paddenstoelenburgers, sla, tomaat, truffelmayonaise en kwarteleitjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.