In deze paasslof van Robèrt combineer je een fijne sloffenbodem met room en advocaat. Vind je sommige technieken te ingewikkeld? Of heb je niet veel tijd? De advocaat kun je kant-en-klaar kopen en met de versiering kun je zelf naar hartenlust variëren.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Marmeren plaat
- Spuitzakken
- Spuitmondje ø 12 millimeter
- Bakring van ø 16 centimeter
- Bakmatje
- Bakplaat
- Cornetje
- Paletmes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Vet de bakring in en leg op een bakmatje op de bakplaat.
- Zet een bak ijswater klaar.
- Leg de marmeren plaat in de vriezer.
Boterdeeg
- Meng met een vlinderhaak de boter, de basterdsuiker, eidooier, citroenrasp en het zout tot een romig beslag.
- Meng beide bloemsoorten, bakpoeder en koolzuurpoeder in een kom en zeef dit boven het beslag. Meng tot een homogeen deeg.
- Als je een pilletje rolt en dat dubbelvouwt, moet het niet breken.
- Verpak het sloffendeeg in plasticfolie en leg in de koelkast.
Banketbakkersroom
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Klop een scheutje melk met het roompoeder en de helft van de suiker tot een papje.
- Verwarm de overige melk met de rest van de suiker en het vanillemerg tot het begint te borrelen.
- Giet een scheut warme melk bij het papje en meng tot een geheel.
- Giet alles terug in de pan en blijf met een garde goed doorroeren tot het geheel begint in te dikken.
- Dek de room af met folie en laat afkoelen.
Spijsroom
- Klop de amandelspijs los.
- Voeg 100 gram van de afgekoelde banketbakkersroom toe en mix tot een geheel.
- Doe de room in een spuitzak.
Paasslof afbakken
- Rol het boterdeeg uit tot 6-7 millimeter dik.
- Steek met de bakring een deeg uit en leg dat op het bakmatje.
- Spuit de spijsroom over het midden van het deeg, laat ½ centimeter langs de rand vrij.
- Zet de bakring weer om het deeg.
- Bak de sloffenbodem in 11-15 minuten gaar, tot de rand goudbruin is.
- Verwijder direct na het bakken de ring en laat de bodem afkoelen.
Advocaat
- Verwarm de eieren, eidooiers en de suiker au bain-marie, blijf de hele tijd goed kloppen.
- Voeg de brandewijn toe en laat het geheel indikken. Blijf wederom goed kloppen.
- Laat de advocaat niet warmer worden dan 62 graden.
- Koel de advocaat snel terug, door de au bain-marie pan in een bak ijswater te zetten.
- Pak de sloffendeeg en bestrijk de binnenkant met advocaat.
- Zet koud weg.
Botercrème
- Klop de boter met de suiker luchtig.
- Voeg 150 gram banketbakkersroom en 100 gram advocaat toe en mix tot een luchtige botercrème.
- Doe in een spuitzak met spuitmondje 12.
- Spuit de crème in een bloemvorm van buiten naar binnen op de sloffenbodem.
Decoratie van de paasslof
- Smelt de melkchocolade en doe in een cornetje.
- Haal de marmeren plaat uit de vriezer.
- Spuit de melkchocolade met lange zigzaglijnen in hoog tempo over de plaat.
- Schuif de chocoladeslierten tegen elkaar en vouw meteen in een nestje.
- Plaats het nestje boven op het taartje
- Maak van gele marsepein 3 kuikentjes voor in het nestje.
- Maak van oranje marsepein de snaveltjes.
- Smelt de pure chocolade, doe in een cornetje en maak daarmee de oogjes op de kuikens.
- Zet de kuikens in het nestje en bestuif het geheel met een beetje poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.