Bakbenodigdheden voor de babka
- Staande mixer met toebehoren
- Vershoudfolie
- Bakplaat
- Bakpapier
- Rasp
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vulling
- Meng de basterdsuiker, kaneel, citroenrasp, rozijnen en gehakte pecannoten.
- Smelt de boter.
Deeg
- Meng ⅓ van de bloem met de suiker, zout en gist met een deeghaak.
- Verwarm melk tot lauwwarm en giet bij deeg.
- Voeg langzaam rest van de bloem toe.
- Smelt de boter en voeg toe.
- Voeg 2 eieren toe.
- Schraap vanillestokje uit en voeg het merg toe.
- Kneed in 10 minuten tot een elastisch deeg.
- Doe in een ingevette kom en dek af met folie.
- Laat 45 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en bol op.
- Laat 15 minuten rusten onder folie.
- Rol uit tot 4 cirkels.
- Smeer de onderste cirkel in met de gesmolten boter, strooi ⅓ van de vulling erover en dek af met een deegje.
- Herhaal tot alle deegjes op zijn.
- Bepaal het midden en verdeel het deeg in 4 kwarten. Snijd 2 centimeter vanaf het midden in.
- Verdeel elk kwart in 3en, zodat je 12 stroken rondom het midden hebt.
- Pak 2 deegstroken vast, draai ze 2 keer in tegengestelde richting en druk de uiteinden van beide stroken tegen elkaar.
- Herhaal tot je alle stroken hebt gehad.
- Klop de overige 2 eieren los en bestrijk daar de bovenkant mee.
- Laat het deeg nogmaals 30-45 minuten rijzen.
- Bak het brood in zo’n 20-25 minuten gaar op 180 graden.
Zo decoreer je de babka
- Maak een glazuur van poedersuiker en melk.
- Breng decoratief met een zigzag patroon aan over het brood.
Benieuwd naar meer broodrecepten?
In dit artikel vind je fijne variatie, van suikerbrood tot briochebrood en van koffiebroodjes tot luxe vlechtbroodjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.