Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaten (4x)
- Deegroller
- Liniaal
- Kwast
- Bakpapier
- Tandenstokers
- Deegprikker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. (2x)
- Smeer 3 ovenplaten in met olie.
Dode deeg
- Meng alle ingrediënten tot een deeg.
- Laat 20 minuten rusten.
- Rol 4 plakken uit tot de lengte van de bakplaat, met een breedte van 40 centimeter, 35 centimeter, 7,5 centimeter en 27 centimeter.
- Rol ook een vlak uit en snijd het als volgt uit: De linkerzijde is 6 centimeter, de onderzijde 32, de rechterzijde 22 en de bovenzijde 35 centimeter.
- Rol de rest uit tot plakken met de lengte van de bakplaat en een breedte tussen de 9 en 25 centimeter.
- Laat nog 40 minuten rusten.
- Bak dan 10 minuten op 180 graden en daarna op 100 graden tot droog.
- Laat afkoelen.
Focaccia
- Verwarm de oven op 200 graden hetelucht.
- Meng de bloem en het zout.
- Plaats de gist in het midden van de bloem.
- Voeg 2/3e van het (warme) water en 85 gram olijfolie toe.
- Snijd de rozemarijn en de knoflook in kleine stukjes.
- Voeg toe en kneed tot een zacht deeg (met meer water als dat nodig is).
- Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Verdeel over de met olie ingesmeerde bakplaten en laat nog een half uur rijzen.
- Meng 60 gram olijfolie met 45 gram water en de zoutvlokken.
- Verdeel over het gerezen deeg.
- Druk met je vingers gaatjes in het deeg.
- Bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen.
- Snijd daarna de vorm van de bovenkant van de Elbphilharmonie uit.
Knoflookboter
- Smelt de boter, meng met zout en pers de knoflook erin.
- Bestrijk de focaccia met de knoflookboter.
Crackers
- Maal de tomaten tot een poeder.
- Meng alle ingrediënten tot een deeg.
- Rol uit tot 11 plakjes met een hoogte van 15 cm en breedtes van 7,5, 27, 4 (3x), 9 (5x), en 10 centimeter.
- Prik met een deegprikker gaatjes in het deeg.
- Strijk in met water en bestrooi met wat zout.
- Bak de crackers op 200 graden hete lucht in 15 minuten droog.
Franzbrötchen
- Verwarm de oven op 160 graden hetelucht.
- Maak een deeg van de bloem, zout, gist, 275 gram warme melk, 70 gram boter, 70 gram suiker en vanille.
- Laat een uur rijzen, rol daarna uit tot een rechthoek.
- Maak een mengsel van de overige boter, suiker en de kaneel.
- Bestrijk de deegplak daarmee.
- Rol de plak op en snijd hem in stukjes.
- Druk plat op een bakplaat en laat nog 20 minuten rijzen.
- Strijk de broodjes af met de overgebleven melk.
- Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar tot ze lichtbruin zijn.
Karamel
- Kook de suiker en het water tot het donkerbruin wordt.
- Gebruik de warme karamel meteen als lijm om het gebouw mee in elkaar te zetten.
Opbouw
- Bouw het gebouw eerst op uit het dode deeg.
- Plak de crackers met karamel als lijm langs de onderkant.
- Gebruik tandenstokers en karamel om de focaccia langs de bovenkant vast te maken.
- Plaats Franzbrötchen in het midden van het gebouw.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.