Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Steelpan
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes
- Zeef
- Spatel
- 4 taartstekers (cirkel 18, 16, 14 en 12 centimeter)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
Meringue
- Klop in een vetvrije mengkom eiwit met een snuf zout schuimig.
- Voeg voorzichtig suiker toe en klop tot stijve pieken.
- Spatel poedersuiker door de opgeklopte eiwitten.
- Schep de meringue in een spuitzak met spuitmondje.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit daarop 4 (steeds kleinere) cirkels.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in circa 45 minuten gaar.
Cake
- Draai de oventemperatuur naar 190 graden.
- Klop in een vetvrije mengkom eiwit met een snuf zout schuimig.
- Voeg voorzichtig suiker toe en klop tot stijve pieken.
- Meng eierdooiers met mandarijnrasp en schep dit mengsel door het opgeklopte eiwit.
- Volg met bloem, maïzena en bakpoeder en meng goed.
- Smelt boter in een steelpan en voeg aan het beslag toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de cake in 20 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de cake uit de oven, laat iets afkoelen en steek er 4 (steeds kleinere) cirkels uit. Dezelfde maat als de cirkels van merengue.
Mandarijnensap
- Verhit een steelpan met mandarijnensap en -rasp, suiker en sinaasappellikeur en laat iets inkoken.
Kastanje-crème
- Voeg kastanjes, mandarijnensap en -rasp aan een foodprocessor toe en maal fijn.
- Voeg als de massa te dik is nog wat water toe.
- Druk de massa door een zeef, weeg 220 gram af en meng met poedersuiker.
- Meng vervolgens met mascarpone en vanille extract.
- Klop tot slot de slagroom stijf en spatel door het mascarponemengsel.
Decoreren/afwerken
- Plaats de grootste cakecirkel op een taartkarton en besprenkel met de mandarijnensap, volg met een laag kastanje-crème en dek af met een ronde plak merengue.
- Herhaal deze stappen tot alle cake en meringue is gebruikt.
- Garneer de taart met een flinke dot slagroom en schaaf er wat witte chocolade overheen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.