Bakgereedschap
- Handmixer met toebehoren
- 2 bakblikken (40 centimeter)
- Bakpapier
- Zeef
- 2 mengkommen
- Citroenpers
- 2 spatels
- Steelpan
- Taartkarton
Voorbereidingen
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 180 graden.
Kersenvulling
- Breng een steelpan met de kersen, suiker, citroensap en kersenlikeur naar smaak aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en voeg de vanille extract toe.
- Laat het mengsel afkoelen en plaats de vulling in de koelkast totdat deze volledig afgekoeld is.
Cake
- Breek de eieren in een mengkom, voeg suiker toe en klop met de handmixer tot de volume van het mengsel verdubbeld is.
- Zet de handmixer op de laagste stand en giet de olie en de kersenlikeur erbij.
- Zeef ondertussen de bloem met bakpoeder, cacao en zout in een aparte mengkom, voeg aan het eimengsel toe en roer met een spatel er luchtig doorheen.
- Bekleed de bakvormen met bakpapier een verdeel het beslag hierover.
- Plaats de bakvormen in de voorverwarmde oven, bak de cakes in 15 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
Mascarponecrème
- Meng de mascarpone met poedersuiker in een kom.
- Klop vervolgens de slagroom stijf en schep het mascarponemengsel er met een spatel luchtig doorheen.
Afwerken/decoratie
- Snijd de cakes in repen van 10 centimeter breed (6 repen van 10 bij 40 centimeter).
- Bestrijk de repen met de mascarponecrème en verdeel de kersenvulling erover.
- Leg de repen achterelkaar in één lange baan en rol op.
- Plaats de taart op een taartkarton en smeer de taart af met de mascarponecrème.
- Garneer de taart met verse kersen en rasp er pure chocolade over.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.