Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Koffiesiroop
- Breng suiker en water aan de kook en laat inkoken tot een suikersiroop.
- Breng op smaak met mokka-extract en kaluha.
Chocoladeganache
- Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur.
- Breek de chocolade in een kom en schenk de warme melk er bij.
- Roer goed door tot een gladde massa.
- Voeg de boter toe en roer glad.
- Laat op kamertemperatuur opstijven.
Jaconde biscuit met hazelnootmeel
- Mix eieren tot wit en lobbig. Zet apart.
- Zeef hazelnotenmeel en suikerbakkerspoeder
- Zeef het hazelnootmeel en de suikerbakkerspoeder (gebruik eventueel poedersuiker) en maak een broyage.
- Zeef de bloem erbij en zet apart.
- Klop eiwitten met 1/3 van de suiker tot schuimig. Voeg vervolgens de overige suiker toe en klop tot zachte pieken ontstaan.
- Vouw de droge ingrediënten voorzichtig door het eimengsel (niet de eiwitten!).
- Smelt de boter en vouw dit door het beslag.
- Schep nu voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.
- Spreid het beslag uit op de beklede bakplaat. Het beslag moet ongeveer 4 millimeter dik zijn.
- Gebruik eventueel meerdere bakplaten.
- Bak de biscuit in 5 minuten gaar.
- Haal de biscuit uit de oven en snijd direct de zijkanten recht. Snijd zo veel mogelijks cirkels uit van 25-30×20 centimeter.
- Laat afkoelen op een rooster.
Botercrème
- Breng suiker en water in een steelpan met dikke bodem aan de kook en verwarm het tot 121°C.
- Veeg met een nat kwastje eventuele suikerkristallen aan de rand van de pan weg.
- Klop eidooiers lobbig en lichtgeel.
- Schenk al kloppend de suikerstroop bij de eidooiers. Blijf goed kloppen tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
- Voeg vervolgens al kloppend de boter beetje bij beetje toe en blijf kloppen tot een zeer luchtige botercrème
- Voeg mokka-extract toe, eventueel meer naar smaak.
Gesmolten chocolade
- Smelt chocolade au bain-marie en zet apart.
Samenstellen
- Pak een afgekoelde biscuitlaag en smeer deze dun in met de gesmolten chocolade. Leg hier een vel bakpapier op dat groter is dan de biscuit en draai om.
- Trempeer de biscuit met koffiesiroop.
- Smeer een laag ganache op de biscuit en dek af met een tweede biscuitlaag.
- Smeer hier een laag botercrème op.
- Herhaal dit tot alle biscuitlagen op zijn. Sluit af met een laag botercrème.
Laat opstijven in de vriezer.
Glanslaag
- Verwarm de room in een steelpannetje.
- Breek de chocolade in een schaaltje en schenk de warme room er bij.
- Klop goed door tot alle chocolade gesmolten is.
- Snijd de taart in de gewenste vorm en giet de gesmolten chocolade er overheen.
Garnering
- Bestuif de glanslaag eventueel met een beetje cacaopoeder.
- Decoreer met bladgoud, eventueel wat botercrème, mokkaboontjes en hazelnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.