Bladerdeeg
- Kneed bloem, zout, zachte boter en water in een grote beslagkom kort tot een samenhangend deeg.
- Vorm een bal en laat het deeg in plasticfolie 20 minuten rusten in de koelkast.
- Leg ondertussen de koude boter tussen plasticfolie en rol de boter tot een platte vierkant plak van ongeveer 1 centimeter dik. Leg het in keukenfolie terug in de koelkast tot verder gebruik.
- Bloem de werkbank licht in en haal het deeg uit de koelkast. Druk iets plat en rol vier hoeken uit tot punten. Plaats de plak boter in het midden en sla de vier punten van deeg om de boter heen tot deze geheel bedekt is.
- Rol het deeg uit tot deze in lengte ongeveer drie keer zo lang is als breed en vouw het deeg in drieën.
- Draai de plak een kwartslag en rol het opnieuw uit tot een lange rechthoek. Vouw het deeg weer in drieën. Dit is één toer. Laat het deeg minimaal 25 minuten rusten in de koelkast.
- Herhaal deze stappen nog twee keer.
Het bladerdeeg bakken:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd hier een rechthoekige vorm uit van 25 bij 20 centimeter en leg dit op de bakplaat.
- Snijd uit de rest van het deeg stroken van 25 centimeter lang en een halve centimeter breed. Plak deze naast elkaar op het bladerdeeg met een beetje water. Zo maakt u een extra laag op de taart.
- Prik het deeg in met een vork.
- Kluts het ei en bestrijk de bodem met hiermee voor de glans.
- Bak het deeg ongeveer 25/30 minuten in de hete oven tot het goudbruin en gaar is.
- Laat goed afkoelen op een rooster.
Sinaasappelroom
- Week de gelatine in koud water.
- Doe eidooiers met het suiker in een pan met dikke bodem en klop, nog niet op het vuur, ongeveer 2 minuten door tot het licht van kleur is.
- Voeg de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe. Zet de pan dan op matig vuur, laat aan de kook komen en klop tot het mengsel stevig wordt.
- Roer de boter en uitgeknepen gelatine erdoor en klop enkele minuten door met een garde tot het mengsel iets is afgekoeld.
- Giet het in een platte plastic schaal of op een bakplaat en dek het af met plasticfolie. Laat afkoelen in de koelkast.
Samenstellen
- Smelt de witte chocolade au bain marie.
- Smeer met een bakkwast een laagje chocolade op de taart.
- Roer de sinaasappelroom wat los met een garde en doe in een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Spuit de vulling op het bladerdeeg.
- Bedek het bovenste vak met frambozen, het middelste vak met de witte aardbeien en het onderste vak met de blauwe bessen totdat er bijna geen room meer te zien is.
- Verwarm in een steelpannetje de abrikozen jam met een lepel water. Smeer met een bakkwast voorzichtig de frambozen, aardbeien, bosbessen en de taartrand in met de warme jam voor de glans.
- Garneer met gekonfijte sinaasappels.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.