Bladerdeeg
- Meng bloem, zout en water en kneed snel tot een kruimelig deeg.
- Snijd de boter in kleine blokjes en meng door het deeg. Let op, de klontjes boter moeten zichtbaar blijven.
- Bestuif het werkvlak ruim met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak.
- Vouw het deeg in vieren (buitenste randen naar binnen en dan het geheel dubbelvouwen), draai een kwartslag en rol opnieuw uit tot een rechthoek.
- Vouw het deeg wederom in vieren, verpak in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast.
- Herhaal bovenstaande stappen nog 2 keer.
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Rol het deeg uit en snijd met behulp van een mal een bloem met 8 blaadjes uit.
- Gebruik de rest van het deeg om de randen te versieren en de bodem in 8 parten te verdelen.
- Plak de deegplakjes op elkaar door ze een beetje nat te maken met wat water.
- Kluts het ei, eidooier en snufje zout door elkaar en bestrijk het deeg met wat ei.
- Bak de taartbodem in 20 tot 30 minuten gaar.
- Laat afkoelen. Let goed op de kleur. Als de bodem te donker wordt, dek af met bakpapier.
Abrikozenmoes
- Snijd de abrikozen klein en laat wellen in kokend water tot ze zacht zijn.
- Doe dan de abrikozen met geleisuiker en kristalsuiker in een steelpan en breng aan de kook op laag vuur.
- Laat 2 minuten koken en pureer met een staafmixer.
- Schenk de moes in een kom en laat afkoelen.
Samenstellen
- Verdeel de abrikozenmoes over de 8 deegparten.
- Snijd al het fruit in mooie stukken.
- Vul elk deegpart met 1 fruitsoort.
- Week de gelatine in koud water.
- Breng het water, citroensap en de suiker tegen de kook aan en laat de suiker smelten.
- Neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen en voeg de gelatine toe.
- Giet door een fijne zeef in een kom en laat de gelei op ijswater snel afkoelen.
- Bestrijk het fruit met de ingedikte gelei.
- Klop de slagroom met een halve eetlepel suiker stijf.
- Schep in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit een flinke toef in het midden van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.