Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Huishoudfolie
- Bakplaat
- Hakmolen
- Ronde uitsteker van ø 12 centimeter
- Bakkwast
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht.
Bladerdeeg
- Snijd de koude boter in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix in een keukenmachine of met een koude hand door elkaar.
- Gemengd is gemengd: er moeten stukjes boter zichtbaar zijn in het deeg.
- Vorm een vierkant van het bladerdeeg, verpak het in huishoudfolie en leg in de vriezer voor 20 minuten.
- Haal na 20 minuten het bladerdeeg uit de vriezer.
- Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lange rechthoekige plak.
- Vouw het deeg in 2 keer naar binnen, zodat je 3 lagen deeg krijgt.
- Draai het deeg een kwartslag en herhaal de vorige stappen nogmaals.
- Verpak het deeg weer in huishoudfolie en leg het bladerdeeg weer weg in de vriezer voor 20 minuten.
- Herhaal na 20 minuten bovenstaande stappen.
- Na 20 minuten haal je het deeg weer uit de vriezer.
- Rol er een grote vierkante plak van.
- Haal met ronde uitstekers van ø 12 en 14 centimeter rondjes uit het deeg.
Aziatische gehaktvulling
- Snijd de knoflook fijn en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Als de vulling te nat is, doe dan wat extra paneermeel door de gehaktvulling.
- Verdeel de gehaktvulling in porties van 6 tot gebruik.
Vegetarische vulling
- Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze in een mixer en mix helemaal fijn.
- Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Meng de kikkererwten, mozzarella, zongedroogde tomaten en de rest van de ingrediënten door elkaar.
- Verdeel de vegetarische vulling in porties van 6 tot gebruik.
Opbouw
- Leg de Aziatische gehaktvulling in het midden op het bladerdeeg van ø 14 centimeter.
- Vouw het bladerdeeg als een buideltje naar het midden en knijp de bovenkant goed tegen elkaar aan.
- Herhaal dit totdat alle 6 de vullingen op zijn.
- Leg de vegetarische vulling op één helft van het bladerdeeg van ø 12 centimeter.
- Vouw dit dubbel tot een halve maan vorm.
- Herhaal dit totdat alle 6 de vullingen op zijn.
- Bak de saucijzenbroodjes 20 – 25 minuten af in de oven tot gaar en goudbruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.