E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Oosterse saucijzenbroodjes

Chun haalt de keuken van Hongkong naar Nederland met zijn Oosterse saucijzenbroodjes. Met Chinese paddestoelen, Chinees vijfkruidenpoeder, hoisinsaus en oestersaus geeft hij de broodjes de smaken van zijn jeugd. Er zit een beetje pit in, maar ook een vleugje zoet. En natuurlijk umami. Dus als je zin hebt om Oosters te snacken, dan is dit broodje echt wat voor jou.

Chun

Recept van
Chun

Hartig
(14) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 400 gram tarwebloem
  • 400 gram koude boter
  • 200 milliliter ijswater
  • snufje zout

Aziatische gehaktvulling

  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 theelepel 5-spice poeder
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 theelepel witte peper
  • 0.5 ei
  • snufje zout
  • 2 Chinese paddestoelen
  • 1 eetlepel hoisinsaus

Vegetarische vulling

  • 250 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 0.5 mozzarella
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 ei
  • snufje zout

Opbouw

  • 1 ei
  • sesamzaad

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Huishoudfolie
  • Bakplaat
  • Hakmolen
  • Ronde uitsteker van ø 12 centimeter
  • Bakkwast

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht.

Bladerdeeg

  • Snijd de koude boter in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix in een keukenmachine of met een koude hand door elkaar.
  • Gemengd is gemengd: er moeten stukjes boter zichtbaar zijn in het deeg.
  • Vorm een vierkant van het bladerdeeg, verpak het in huishoudfolie en leg in de vriezer voor 20 minuten.
  • Haal na 20 minuten het bladerdeeg uit de vriezer.
  • Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lange rechthoekige plak.
  • Vouw het deeg in 2 keer naar binnen, zodat je 3 lagen deeg krijgt.
  • Draai het deeg een kwartslag en herhaal de vorige stappen nogmaals.
  • Verpak het deeg weer in huishoudfolie en leg het bladerdeeg weer weg in de vriezer voor 20 minuten.
  • Herhaal na 20 minuten bovenstaande stappen.
  • Na 20 minuten haal je het deeg weer uit de vriezer.
  • Rol er een grote vierkante plak van.
  • Haal met ronde uitstekers van ø 12 en 14 centimeter rondjes uit het deeg.

Aziatische gehaktvulling

  • Snijd de knoflook fijn en meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Als de vulling te nat is, doe dan wat extra paneermeel door de gehaktvulling.
  • Verdeel de gehaktvulling in porties van 6 tot gebruik.

Vegetarische vulling

  • Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze in een mixer en mix helemaal fijn.
  • Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Meng de kikkererwten, mozzarella, zongedroogde tomaten en de rest van de ingrediënten door elkaar.
  • Verdeel de vegetarische vulling in porties van 6 tot gebruik.

Opbouw

  • Leg de Aziatische gehaktvulling in het midden op het bladerdeeg van ø 14 centimeter.
  • Vouw het bladerdeeg als een buideltje naar het midden en knijp de bovenkant goed tegen elkaar aan.
  • Herhaal dit totdat alle 6 de vullingen op zijn.
  • Leg de vegetarische vulling op één helft van het bladerdeeg van ø 12 centimeter.
  • Vouw dit dubbel tot een halve maan vorm.
  • Herhaal dit totdat alle 6 de vullingen op zijn.
  • Bak de saucijzenbroodjes 20 – 25 minuten af in de oven tot gaar en goudbruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.