Bakgereedschap
- Deegroller
- Bakpapier
Brood
- Los de gist op in een klein beetje water met wat suiker. Laat het geheel even staan.
- Breng de bloem, het zout, de boter, de suiker en het ei samen in de mengkom.
- Verwarm de melk tot ongeveer 32 graden.
- Voeg de gist toe en zet de keukenmachine aan – melk er geleidelijk bij gieten.
- Kneed het deeg eerst ca. 3 minuten op de lage stand, dan 3 minuten op een hogere.
- Kneed vervolgens het deeg nog even door met de hand.
- Laat het 10 minuten rijzen. Maak in de tussentijd de vulling.
Vulling
- Maal de noten grof.
- Schep door het notenmengsel de suiker, het kaneel, het oranjebloesemwater en de honing. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
- Rol het deeg uit tot een grote lap van ca. 5 millimeter dikte.
- Verdeel het notenmengsel over het deeg en rol het voorzichtig op.
- Snijd de rol in gelijke plakjes van 2,5 centimeter breed en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze nog ca. 50 minuten rijzen.
Siroop
- Maak in de tijd dat het brood staat te rijzen de siroop.
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een pan en laat die inkoken tot de siroop wat dikker wordt. Zet apart.
Bakken
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Bestrijk het brood vlak voor het bakken met ei.
- Zet het brood in de oven en zet de temperatuur terug naar 180 graden.
- Bak het brood in ca. 18 minuten goudbruin.
Garnering
- Maal de pistachenootjes zeer fijn met de chopper/foodprocessor.
Afwerken
- Haal het brood uit de oven en leg het op een rooster.
- Bestrijk het direct met boter.
- Giet nu de siroop er overheen.
- Bestrooi het midden van elk broodje met een beetje fijngemalen pistache.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.