Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Mallen voor de Eiffeltoren
- Liniaal
- Huishoudfolie
- Bakkwast
- Bakplaat (5x)
- Bakpapier
- Jampotje
Voorbereiding
- Vet een bakplaat in met olie.
- Bestrijk een groot stuk huishoudfolie dun met olie.
Vlechtbrood
- Kneed de bloem, gist, suiker, zout, roomboter, water, melk en ei in 10-15 min tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met een vochtige keukendoek en laat op een tochtvrije plaats minimaal 1 uur rijzen of tot het deeg in volume verdubbeld is.
- Sla de lucht uit het deeg en kneed het kort door.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken
- Bol elk stukje goed op.
- Laat de bolletjes 10 minuten rijzen.
- Rol de bolletjes beetje bij beetje tot lange strengen van circa 35 centimeter.
- Probeer daarbij de ronde bovenkant van het oorspronkelijke bolletje te behouden. Dat blijft dan de ronde bovenkant van de streng.
- Vlechten de strengen.
- Werk de uiteinden mooi weg onder het brood.
- Leg het brood op een met zonnebloemolie ingevette bakplaat.
- Dek het brood met het ingevette folie af.
- Laat nogmaals minimaal 1 uur rijzen of tot het deeg in volume verdubbeld is.
- Verwarm tijdig de oven voor op 220 graden.
- Benevel de oven met een plantenspuit met water voor een extra krokante korst.
- Meng het eiwit met het water.
- Verwijder de plasticfolie en bestrijk het brood met het eiwitmengsel.
- Bestrooi het brood met sesamzaadjes.
- Bak het vlechtbrood in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrijk het met brood en boter.
Siroop
- Meng het water met de suiker.
- Verwarm tot het bijna helder begint te worden.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
Eiffeltoren
- Meng alle ingrediënten tot soepel deeg en laat het 20 minuten rusten.
- Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en snijd de vormen uit met behulp van mallen.
- Maak de randen glad.
- Bestrooi licht met bloem en snijd vormen in het deeg.
- Maak kleine croissantjes en baguettes van het overgebleven deeg.
- Laat 40 minuten narijzen.
- Bak de vormen op 180 graden voor 20 minuten.
Eiwitpapje
- Maak van de eiwitten en het meel een plakkerig pakje.
- Plak de delen in van de Eiffeltoren aan elkaar.
- Bak het bouwwerk nog 10 minuten af.
Opbouw
- Zet de onderdelen van de Eiffeltoren in elkaar.
- Plaats het vlechtbrood onder de toren.
- Leg de croissantjes en baguettes bij de toren.
- Kook de aardbeien met wat suiker tot een jam.
- Doe de jam in een potje.
- Zet het gekookte eitje, kopje espresso en de pot jam bij de toren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.