Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Cake
- Klop eieren, amandelmeel en suiker tot een egaal beslag.
- Klop eiwit op en suiker toe. Klop tot schuimig en wit.
- Voeg de twee beslagjes samen en meng goed door elkaar.
- Spatel als laatste de bloem er door.
- Spreid het beslag over de beklede bakplaat en bak in ongeveer 8 minuten gaar.
- Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
Kookschuim
- Verwarm 450 gram suiker en 150 ml water tot 120°C.
- Klop eiwit met 50 gram suiker stijf.
- Schenk de siroop al kloppend langzaam bij het eiwit en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld.
Samenstellen Omelet Sibérienne
- Snijd het ijs in dunne plakken. Bouw de omelet op met om en om een laag ijs en een laag cake.
- Smeer het kookschuim om de taart.
- Bak de omelet heel kort in de hete oven tot het eiwit licht gebruind is. Gebruik eventueel een crème brulee brander.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.