Bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
- Marmeren plaat
- Chocoladevorm
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Koekbodem
- Meng de boter en poedersuiker zalvig.
- Voeg de hazelnoten, ei en zout toe.
- Zeef en voeg de bloem toe.
- Kneed tot een mooi deeg.
- Rol dun uit tussen 2 bakpapiertjes tot een rechthoekige plak.
- Laat even opstijven.
- Prik gaatjes in het deeg, leg op een bakplaat en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat afkoelen.
Hazelnootkaramel
- Karameliseer de suiker, golden syrup en cream of tartar met water in een pannetje tot een goudkleurige karamel.
- Haal de hele hazelnoten door de karamel en laat uitharden op een bakpapiertje.
- Voeg de zout, boter en slagroom toe aan de karamel.
- Roer de gehakte hazelnoten erdoor.
- Giet de karamel in een dunne laag op de afgebakken koek.
Kersengelei
- Laat de kersensap met 50 gram suiker tot de helft inkoken.
- Voeg agar agar, de overgebleven suiker en de griotte toe aan het ingekookte sap.
- Giet een dunne laag op de hazelnootkaramel.
- Laat afkoelen.
Opbouw
- Snijd de koekreepjes op maat en zet even apart.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie tot 45 graden.
- Koel ⅔ af op de marmeren plaat tot 27 graden.
- Meng het met de overige ⅓ warme chocolade.
- Verwerk de chocolade als hij 31-32 graden is.
- Giet de chocolade in chocoladevorm en druk de koekreepjes erin.
- Smeer goed dicht met de rest van de chocolade.
- Laat hard worden in de koelkast.
- Haal de repen voorzichtig uit de vorm en decoreer ze op 1 hoek met een gekarameliseerde hazelnoot.
- Garneer met wat bladgoud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.