Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Hakmolen
- Staafmixer
- Mengkom
- Bakpapier
- Taartring 26 centimeter
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes (anjer)
- Kwast
- Maatbeker
- Steelpan
- Bakplaat
- Taartrooster
- Verhoudfolie
- Bakpapier
- Oventhermometer
- Kernthermometer
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Kastanje-crème
- Verhit een pan met 300 milliliter water, suiker en het merg van 2 vanillestokjes. Peultjes mogen er ook bij om extra smaak af te geven.
- Voeg, als de suiker volledig is opgelost, de kastanjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en maal het kastanje-mengsel met de staafmixer tot een gladde crème.
- Haal de crème door een zeef en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bodem
- Voeg de droge ingrediënten aan een kom toe en meng.
- Snijd boter in blokjes, voeg aan de droge ingrediënten toe en kneed met de hand tot een kruimeldeeg.
- Breek het ei in een beker en kluts met een vork los.
- Voeg 2 eetlepels ei aan het deegmengsel toe en meng goed.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 10 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
- Verdeel kastanje-meel over een bakplaat en rooster 5 minuten.
- Maal ondertussen in de hakmolen de hazelnoten en amandelen fijn.
- Klop boter en poedersuiker in de keukenmachine tot een crème en volg met gemalen noten, kastanje-meel, ei en maïzena.
Morellengelei
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Verhit een steelpan met morellen, suiker en vanillemerg en laat enkele minuten koken.
- Haal de pan van het vuur, voeg de gelatine toe en meng goed.
- Stort de morellengelei uit op een bord en laat afkoelen in de vriezer.
Afwerken/ decoreren
- Draai de oventemperatuur naar 180 graden.
- Rol het taartdeeg uit, steek een cirkel uit voor de bodem en snijd een strook voor de rand.
- Plaats de bodem in de taartring en volg met de rand. Druk iets aan en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Verdeel vervolgens de vulling over de bodem en bak de taart in 25 minuten gaar. Haal de taart meteen uit de oven en laat goed afkoelen.
- Klop, terwijl de taart afkoelt, de slagroom lobbig.
- Breng een klein laagje water aan de kook. Meng de poedergelatine aan met een beetje kokend water en roer goed door.
- Meng een derde deel van de slagroom met de kastanje-crème en meng. Doe dit mengsel bij de overige slagroom en meng nogmaals goed door. Versterk kleur en smaak licht met enkele druppels mokka extract.
- Schep de kastanje-crème in een spuitzak (met anjermondje).
- Strijk vervolgens de bodem af met een laag morellengelei en maak een klein bergje in het midden van de taart.
- Tempereer vervolgens de pure chocolade.
- Werk de taart vervolgens af met de kastanje-crème en de getempereerde chocolade.
- Tip: Kneed van marsepein een figuurtje om de taart van Cas helemaal af te maken!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.