Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg een springvorm van ongeveer 22 centimeter klaar.
Deeg
- Doe de melk en de boter in een pan en verwarm op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Klop het ei erdoor.
- Doe de broodbloem, zout, suiker en gist in een beslagkom of keukenmachine.
- Voeg het melk-boter-eimengsel toe.
- Meng met een kneedhaak tot een glad deeg.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het deeg twee keer zo groot is.
Vulling
- Doe reuzel, suiker en kaneel in een kom en roer tot een pasta.
- Doe een deel van de pasta op de bodem van een springvorm (met diameter van 22 centimeter).
Afwerking
- Rol het deeg uit tot een driehoek en smeer 1/3 deel van de pasta op 1/3 van het deeg.
- Strooi 1/3 deel rozijnen, krenten, sultana’s en pecannoten boven de pasta. Bewaar 50 gram van de pecannoten ter decoratie.
- Vouw het deeg naar binnen en rol op
- Herhaal dit twee keer op de andere punten van de driehoek.
- Vouw de kanten in tot het rond is en doe het deeg in de springvorm.
- Dek de springvorm af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Smeer de bovenkant van het deeg in met melk.
- Bak de cake 30-35 minuten.
- Maak een suikersiroop van de basterdsuiker en het water.
- Roer tot de suiker is opgelost, kook nog 3 minuten en haal van het vuur.
- Rooster de overgebleven 50 gram pecannoten de laatste 5 minuten van de baktijd mee in de oven. Hak ze fijn.
- Haal de lardy cake na baktijd uit de oven.
- Giet de siroop op de cake en bestrooi met de gehakte pecannoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.