E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nuts Galore

Ingrediënten

Deeg

  • 575 gram patentbloem
  • 230 gram water
  • 50 gram gist
  • 1 ei
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 5 gram fijn gemalen zeezout
  • 300 gram ijskoude boter

Rugalach

  • 125 gram hazelnoten
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels cacao
  • 25 gram gesmolten boter
  • egg wash
  • 20 gram pure chocolade
  • 20 gram slagroom

Steenfruit taartje

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram zachte boter
  • 1 ei
  • 1 nectarine in plakjes
  • 4 trosjes rode bessen
  • 50 gram frambozen

Pecan & Maple pastries

  • 130 gram pecannoten
  • 3 eetlepels donkerbruine suiker
  • 30 gram boter
  • 7 eetlepels maple syrup
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Deeg

  • Doe bloem, water, gist en het ei in de kom van een keukenmachine en meng dit met de deeghaak tot een los geheel.
  • Voeg boter op kamertemperatuur en zout toe en kneed dit tot een soepel en stevig deeg, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Maak een vierkante deegplak en wikkel in plasticfolie. Laat 15 minuten in de koelkast rusten.
  • Bestuif het werkblad licht met bloem en leg het deeg er op.
  • Duw de lucht er uit.
  • Rol de deegplak uit door de punten naar buiten te rollen.
  • Leg de koude boter in het midden van de deegplak.
  • Vouw de punten over de boter zodat het volledig afgesloten is.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek en vouw op in drieën als een brief.
  • Draai het deeg een kwartslag. Rol weer uit tot een rechthoek en vouw opnieuw in drieën.
  • Leg het deeg weer 15 minuten te rusten in de koelkast.
  • Herhaal bovenstaande stappen nog 2 keer.
  • Laat het deeg vervolgens rusten tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Rugalach

  • Rooster de hazelnoten in een hete koekenpan tot ze gaan geuren.
  • Stort op een schone theedoek en wrijf de velletjes er af.
  • Hak 100 gram hazelnoten fijn
  • Hak 25 gram hazelnoten grof.
  • Meng de grof gehakte hazelnoten met basterdsuiker en cacao.
  • Rol 1/3e deel van het deeg uit tot een rechthoek van 46×23 centimeter en 3 millimeter dik.
  • Bestrijk de deegplak met de gesmolten boter en strooi het hazelnotenmengsel er overheen.
  • Bedek met plastic folie of bakpapier en druk de vulling lichtjes in het deeg.
  • Snijd de rechthoek in zes driehoekige punten en rol op als een croissant.
  • Laat 1 uur rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts een ei en bestrijk de Rugalach met het ei.
  • Strooi wat grof gehakte hazelnoten over het deeg.
  • Bak in ongeveer 25-30 minuten gaar in de hete oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Breek de chocolade in stukken en doe in een schaal.
  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt.
  • Schenk bij de chocolade. Laat even staan tot chocolade begint te smelten.
  • Roer goed door tot een dikke egale ganache.
  • Doe in een spuitzakje en decoreer de Rugalach hiermee.

Steenfruit taartje

  • Doe amandelmeel, basterdsuiker, boter en ei in een blender en mix tot een pasta. Doe in een spuitzak.
  • Rol 1/3e deel van het deeg uit tot een rechthoek van 18×45 centimeter. Steek hier 12 cirkels uit.
  • Steek uit 6 cirkels een kleinere cirkel zodat een rand ontstaat.
  • Prik gaatjes in de bodem van de cirkels en bestrijk met een geklutst ei.
  • Plak de ringen op de cirkels.
  • Spuit de vulling in de ringen.
  • Laat 1 uur rijzen.
  • Leg de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de taartjes in 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Snijd de nectarine in plakjes.
  • Garneer de taartjes met plakjes nectarine, rode bessen en frambozen.

Pecan & Maple pastries

  • Rooster de pecannoten in een hete koekenpan. Laat afkoelen en weeg 100 gram af.
  • Doe 100 gram pecannoten, bruine suiker, boter, 6 el maple syrup, sinaasappelrasp, vanille extract en zout in een blender en mix tot een grove pasta. Doe in een spuitzak.
  • Rol het derde deeg uit tot een rechthoek van 13×65 centimeter. Snijd hier 8 vierkantjes van 13×13 centimeter uit.
  • Snijd twee zijkanten van ieder vierkantje tot 1/3e in.
  • Spuit de vulling in het midden.
  • Vlecht de deeglapjes om en om over de vulling. Zorg dat de boven- en onderkant van het broodjes ook goed ingestopt is met deeg.
  • Plaats op een bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat 1 uur rijzen.
  • Bestrijk met een geklutst ei.
  • Hak de overige 30 gram pecannoten grof. Bestrooi over de broodjes.
  • Bak de pastries in 15-25 minuten goudbruin en knapperig.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Maak glazuur van poedersuiker en 1 el maple syrup. Doe in een cornetje en decoreer de pastries hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.