De Nutella bokkenpoten
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop eiwit en suiker tot stijve pieken.
- Meng amandelpoeder, zout, poedersuiker en bloem door elkaar en vouw dit door het stijve eiwit.
- Meng als laatste het vanille-extract er doorheen.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit 24 grote koekjes op de bakplaat.
- Bestrooien met amandelschaafsel.
- Bak de bokkenpoten in 20 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Klop de nutella luchtig en vul de bokkenpoten met een laag nutella.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat tempereren.
- Doop de uiteinden van de bokkenpoten in de chocolade en laat opstijven op een bakpapiertje.
De gemberkoekjes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de boter en suiker luchtig.
- Voeg de droge ingrediënten, fijngehakte gekonfijte gember, ahornsiroop en het ei toe en mix tot een egaal deeg. Rol het deeg tot een cilinder.
- Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
- Snijd dunne koekjes van het koude deeg en leg op de bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Let op dat ze niet verbranden.
- Laat afkoelen op een rooster.
De zandkoekjes
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een soepel deegje. Kneed het eventueel even door met de hand.
- Pak het deeg in in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er mooie vormpjes uit.
- Leg op de beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in 15 minuten mooi bruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.