E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nutella bokkenpoten, gemberkoekjes en zandkoekjes

Georges

Recept van
Georges

Koekjes
(4) reviews

Ingrediënten

De Nutella bokkenpoten

  • 200 gram eiwit
  • 225 gram suiker
  •  zout
  • 175 gram amandelpoeder
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 vanille-extract
  • 40 gram bloem
  • geschaafde amandelen
  • nutella
  • 300 gram pure chocolade

De gemberkoekjes

  • 80 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 130 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel kruidnagel (gemalen)
  • 0.5 theelepel kaneel (gemalen)
  • 1 potje gekonfijte gember
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 0.5 ei

De zandkoekjes

  • 125 gram zachte boter
  • 90 gram poedersuiker
  • zout
  • 125 gram bloem
  • 1 citroen (rasp)

Bereidingswijze

De Nutella bokkenpoten

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop eiwit en suiker tot stijve pieken.
  • Meng amandelpoeder, zout, poedersuiker en bloem door elkaar en vouw dit door het stijve eiwit.
  • Meng als laatste het vanille-extract er doorheen.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit 24 grote koekjes op de bakplaat.
  • Bestrooien met amandelschaafsel.
  • Bak de bokkenpoten in 20 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Klop de nutella luchtig en vul de bokkenpoten met een laag nutella.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat tempereren.
  • Doop de uiteinden van de bokkenpoten in de chocolade en laat opstijven op een bakpapiertje.

De gemberkoekjes

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker luchtig.
  • Voeg de droge ingrediënten, fijngehakte gekonfijte gember, ahornsiroop en het ei toe en mix tot een egaal deeg. Rol het deeg tot een cilinder.
  • Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  • Snijd dunne koekjes van het koude deeg en leg op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Let op dat ze niet verbranden.
  • Laat afkoelen op een rooster.

De zandkoekjes

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een soepel deegje. Kneed het eventueel even door met de hand.
  • Pak het deeg in in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er mooie vormpjes uit.
  • Leg op de beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15 minuten mooi bruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.