E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nutella bokkenpootjes

(Bijna) niets lekkerder dan chocolade! Deze bokkenpootjes maak je met amandelen, Nutella én nog meer chocola.

Georges

Recept van
Georges

Koekjes
(16) reviews

Ingrediënten

Nutella bokkenpootjes

  • 200 gram eiwit
  • 225 gram suiker
  •  zout
  • 175 gram amandelpoeder
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 vanille-extract
  • 40 gram bloem
  • geschaafde amandelen
  • Nutella
  • 300 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Zo maak je Nutella bokkenpootjes

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop eiwit en suiker tot stijve pieken.
  • Meng amandelpoeder, zout, poedersuiker en bloem door elkaar en vouw dit door het stijve eiwit.
  • Meng als laatste het vanille-extract er doorheen.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit 24 grote koekjes op de bakplaat.
  • Bestrooien met amandelschaafsel.
  • Bak de bokkenpoten in 20 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Klop de nutella luchtig en vul de bokkenpoten met een laag nutella.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat tempereren.
  • Doop de uiteinden van de bokkenpoten in de chocolade en laat opstijven op een bakpapiertje.

Nog meer koekjes bakken?

KOEKJES MAKEN MET KOEKJESCOLLEGE VAN ROBÈRT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.