Bakgereedschap
- bakblik vierkant 21×21 centimeter
- 2 velletjes ouwel (A4) (eventueel bedrukt met een kleurenprinter met eetbare inkt)
- suikerthermometer
Bereidingswijze van nougat met amandelen
- Doe het eiwit met 30 gram van de fijne kristalsuiker in de keukenmachine en zet deze aan op lage snelheid.
- Doe de honing in een pan met een dikke bodem en verwarm deze tot 125 graden.
- Giet de honing vervolgens voorzichtig bij het eiwit, en laat de machine kloppen.
- Doe de glucosestroop met het water en de rest van de suiker in een andere pan en verwarm deze tot een temperatuur van 140 graden.
- Giet de suikersiroop ook bij het eiwit en laat de machine draaien tot er een taaie merengue ontstaat.
- Spatel met de hand snel de amandelen doorheen. Het eiwitschuim is zeer stevig; dit kost wat kracht. Je kunt hiervoor het beste een houten lepel gebruiken.
- Bedek de bodem van het bakblik met een velletje ouwel en stort de nougat in het bakblik. De nougat plakt erg.
- Maak je handen vet met een bakspray of een beetje olie. Op deze manier kun je de nougat makkelijker in het bakblik drukken.
- Dek weer af met een velletje ouwel en laat het zeker een nacht staan.
- De volgende dag kun je het in plakken of blokjes snijden.
- Verpak het goed luchtdicht, zodat de nougat lekker zacht blijft.
Noga, nougat of nougatine?
Is dat nou allemaal hetzelfde of niet? Misschien denk je bij alle 3 de termen aan hetzelfde taaie, witte snoepje. Kunnen we ons goed voorstellen! Toch klopt dat niet helemaal, want er zit een wezenlijk verschil tussen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.