Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bakgereedschap
- 8 taartringen van 8 cm Ø en 2,5 cm hoog.
- bakplaat, bekleed met bakpapier.
Boterdeeg
- Meng de bloem met de boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille kort tot een homogeen deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie.
- Laat het een paar uur rusten in de koelkast.
Frangipane
- Draai de boter tot een witte massa.
- Meng de amandelbroyage, de citroenrasp en de eieren erdoorheen.
- Spatel de bloem kort door het beslag.
- Je kunt de frangipane maximaal een week in de koelkast bewaren.
Karamel
- Klop de slagroom met de honing op tot yoghurtdikte.
- Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een grote pan op laag vuur.
- Voeg de opgeklopte slagroom toe en kook de karamel 3 minuten terwijl je continu roert.
Gekaramelliseerde hazelnoten
- Kook het water met de suiker. Voeg na 1 minuut de noten toe.
- Blijf op een laag vuur roeren tot al het vocht is verdampt.
- Smelt in een andere pan de boter en voeg de noten toe.
- Karamelliseer de noten door langzaam te roeren; de suiker smelt en wordt bruin.
- Stort de noten op een bakpapier of bakmatje en laat afkoelen.
Afwerking
- Rol het boterdeeg uit tot ca. 2,5 mm dik.
- Steek plakjes uit de boterdeeg die iets groter zijn dan de taartringen.
- Leg de plakjes boterdeeg in de taartringen en druk voorzichtig aan.
- Snijd het overtollige deeg af en prik de bodem een paar keer in met een vork.
- Zet de taartringen op de bakplaat.
- Vul de taartringen met de frangipane en verdeel er de gehakte hazelnoten over.
- Bak de taartjes 15 minuten in de oven.
- Vul de taartjes zodra ze uit de oven komen tot aan de rand met de karamel en laat volledig afkoelen.
- Maak de taartjes af met de gekaramelliseerde hazelnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.