Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Steelpan
- Taartring 22 centimeter
- Spatel
- Bakpapier
- Blinde bakvulling
- Spuitzak
- Spuitmondje
Voorbereiding
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 160 graden.
Zoet boterdeeg
- Maak boter zacht en roer luchtig met poedersuiker.
- Voeg ei en het zout toe.
- Spatel dan bloem en amandelmeel erdoor en druk het een paar keer plat.
- Laat het deeg rusten in de koelkast.
- Vet de vorm in met een beetje boter en bekleed de vorm met deeg.
- Bak het deeg 15 minuten blind.
- Verdeel het mengsel over de bodem. Verdeel de noten erover en bak in 30 min gaar in een oven van 160 graden hete lucht.
Vulling
- Verhit in een steelpan suiker, vanillemerg en boter en laat borrelen.
- Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Vanillemousse
- Week blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Maak een crème anglaise met de helft van de slagroom.
- Klop de overige slagroom stijf.
- Meng in delen door elkaar en laat opstijven in de koelkast.
Afwerken/decoratie
- Decoreer de afgekoelde taart met de vanillemousse en de extra hazelnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.