E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nootgeval

Dé taart voor noodgevallen en eigenlijk elke andere situatie zonder nood. Deze notentaart van pecannoten en hazelnoot is met oog voor detail gemaakt en royaal afgetopt met room.

Nicole

Recept van
Nicole

Taart
(25) reviews

Ingrediënten

Zoet boterdeeg

  • 250 gram patentbloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 120 gram poedersuiker
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 3 gram zout

Vulling

  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 90 gram kristalsuiker
  • 200 gram glucosesiroop
  • 65 gram boter
  • 200 gram ei
  • 200 gram pecannoten
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 vanillestokje (merg)
  • 1 gram kaneel
  • 1 gram zout

Vanillemousse

  • 15 gram suiker
  • 180 gram slagroom (ongezoet)
  • 30 gram eidooier
  • 3 gram gelatine
  • 1 vanillestokje (merg)

Afwerken/decoratie

  • 50 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Steelpan
  • Taartring 22 centimeter
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Blinde bakvulling
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven (hete lucht) voor op 160 graden.

Zoet boterdeeg

  • Maak boter zacht en roer luchtig met poedersuiker.
  • Voeg ei en het zout toe.
  • Spatel dan bloem en amandelmeel erdoor en druk het een paar keer plat.
  • Laat het deeg rusten in de koelkast.
  • Vet de vorm in met een beetje boter en bekleed de vorm met deeg.
  • Bak het deeg 15 minuten blind.
  • Verdeel het mengsel over de bodem. Verdeel de noten erover en bak in 30 min gaar in een oven van 160 graden hete lucht.

Vulling

  • Verhit in een steelpan suiker, vanillemerg en boter en laat borrelen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Vanillemousse

  • Week blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Maak een crème anglaise met de helft van de slagroom.
  • Klop de overige slagroom stijf.
  • Meng in delen door elkaar en laat opstijven in de koelkast.

Afwerken/decoratie

  • Decoreer de afgekoelde taart met de vanillemousse en de extra hazelnoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.