Voorbereiding
- Verwarm olie voor op 170 ⁰C.
Bereidingswijze
- Kneed de helft van de bloem, de gist, de helft van de basterdsuiker, de eieren en de melk tot een deeg.
- Dek af en laat 25 minuten rijzen.
- Kneed de rest van de bloem en basterdsuiker, de boter, het zout en de citroenrasp goed door het deeg.
- Verdeel het deeg in 25 stukjes en bol op. Laat 15 minuten rusten.
- Rol de deegbolletjes uit tot lange strengen en knoop ze tot nonnenvotten:
- Kruis de uiteinden van de strengen over elkaar tot u een lus hebt; zorg dat het ene uiteinde een stukje langer is dan het andere.
- Twist het langere uiteinde nog eens rond de deegstreng om de kenmerkende nonnenvottenknoop te verkrijgen.
- Laat de nonnenvotten nog een laatste keer rijzen, ongeveer 50 minuten.
- Frituur de nonnenvotten op 170 ⁰C in ongeveer 8 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Laat kort uitlekken op keukenpapier en haal ze door de kaneelsuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.