E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nonnenvotten van Robèrt

Robèrt maakt nonnenvotten, een echt carnavalsgebakje. Een zoete lekkernij die je knoopt en door de kaneelsuiker haalt!

(24) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 500 gram patentbloem
  • 50 gram gist
  • 7.5 gram zout
  • 50 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 100 gram ei
  • 200 milliliter melk
  • 25 gram citroen (rasp)
  • kaneelsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm olie voor op 170 ⁰C.

Bereidingswijze

  • Kneed de helft van de bloem, de gist, de helft van de basterdsuiker, de eieren en de melk tot een deeg.
  • Dek af en laat 25 minuten rijzen.
  • Kneed de rest van de bloem en basterdsuiker, de boter, het zout en de citroenrasp goed door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 25 stukjes en bol op. Laat 15 minuten rusten.
  • Rol de deegbolletjes uit tot lange strengen en knoop ze tot nonnenvotten:
  • Kruis de uiteinden van de strengen over elkaar tot u een lus hebt; zorg dat het ene uiteinde een stukje langer is dan het andere.
  • Twist het langere uiteinde nog eens rond de deegstreng om de kenmerkende nonnenvottenknoop te verkrijgen.
  • Laat de nonnenvotten nog een laatste keer rijzen, ongeveer 50 minuten.
  • Frituur de nonnenvotten op 170 ⁰C in ongeveer 8 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Laat kort uitlekken op keukenpapier en haal ze door de kaneelsuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.