Bakgereedschap
- Springvorm van ø 24 centimeter (2x)
- Springvorm van ø 18 centimeter (2x)
- Springvorm van ø 12 centimeter (2x)
- Taartkartons van ø 24, ø 18 en ø 12 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- 3 grote spuitzakken
- 3 ronde spuitmondjes
- 2 kleine spuitzakken
- 2 kleine spuitmondjes
- Rasp
- Fondantroller
- Zeef
- Paletmes
- Ronde uitsteker van ø 8 centimeter
- Kleine bloemetjes uitsteker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
- Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodem en de binnenzijde met bakpapier.
- Leg 3 spuitzakken met rond spuitmondje klaar.
- Leg 2 spuitzakken met een klein spuitmondje klaar.
Biscuit
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf.
- Voeg al mixend lepel voor lepel de poedersuiker toe zodra de eiwitten gaan schuimen.
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Voeg het vanillemerg en de citroenrasp toe aan de eiwitten.
- Zet de mixer op medium snelheid en voeg 1 voor 1 de eigelen toe.
- Stop met mixen zodra alle eigelen zijn opgenomen.
- Zeef de bloem en maïzena en spatel in 2 delen door het beslag. Probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.
- Verdeel het beslag over de springvormen.
- Als je niet alles tegelijk kunt maken vanwege de grote hoeveelheid, doe het dan in 2 keer.
- Bak de cakes in 30 – 35 minuten gaar en goudbruin.
Frambozen botercrème
- Pureer de frambozen.
- Verwarm ze met 200 milliliter melk tot aan het kookpunt.
- Meng de eigelen, suiker, maïzena en overige melk tot een geheel.
- Voeg dit mengsel toe aan de warme frambozenmelk en kook het geheel al roerend 4 – 5 minuten tot het begint te binden en vla-dikte heeft bereikt.
- Giet de frambozen-banketbakkersroom in een kom, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de room los, zodra hij helemaal is afgekoeld.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Klop op de hoogste stand op tot een luchtige en zachte botercrème.
Botercrème van rozenwater
- Breng 900 milliliter melk aan de kook.
- Meng de eigelen, suiker, maïzena en overige melk tot een geheel.
- Voeg dit mengsel toe aan de warme melk en kook het geheel al roerend 4 – 5 minuten tot het begint te binden en vla-dikte heeft bereikt.
- Giet de banketbakkersroom in een kom, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de room los, zodra hij helemaal is afgekoeld.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Klop op de hoogste stand op tot een luchtige en zachte botercrème.
- Voeg naar smaak 5 – 6 theelepels rozenwater toe.
Lychee room
- Klop de slagroom op.
- Voeg tijdens het mixen lepel voor lepel de suiker toe.
- Voeg de mascarpone toe en mix tot een geheel.
- Voeg 2 – 3 theelepels lychee likeur toe.
- Pel de lychee, haal de pit eruit en snijd ze in kleine stukjes.
- Spatel de lychee door de room.
- Zet koel tot gebruik.
Opbouw
- Snijd alle biscuits horizontaal doormidden.
- Doe beide crèmes en de room in een spuitzak met een rond spuitmondje.
- Leg 1 helft van de grootste biscuit op het grootste taartkarton.
- Verdeel er een laag botercrème van rozenwater over.
- Leg de 2e helft van de grootste biscuit er bovenop.
- Maak hierop een dijkje van de botercrème van rozenwater en vul het midden met de frambozen botercrème.
- Leg hier weer een grote biscuit op en spuit opnieuw een dijkje met de botercrème van rozenwater.
- Vul het midden met de lychee room.
- Smeer de taart aan de bovenkant en zijkant af met de botercrème van rozenwater.
- Herhaal deze stappen met de andere biscuits.
- Zet de middelgrote taart op de grote taart en de kleinste biscuit helemaal bovenop.
Garnering
- Meng 50 gram poedersuiker met 2 eetlepels water tot een glazuur. Voeg wat poedersuiker toe als de glazuur te dun is.
- Doe het glazuur in een spuitzak met een klein spuitmondje.
- Rol de rode fondant uit tot 2 millimeter dikte en steek hier 6 rondjes uit.
- Teken met de glazuur een Chinees teken op de uitgestoken rode fondant.
- Laat het glazuur uitharden.
- Plak 3 fondant cirkels op de onderste 2 lagen van de taart.
- Rol de roze fondant uit tot 2 millimeter dikte en steek er kleine bloemetjes uit.
- Plak de bloemetjes op de taart en doe in het midden een zilveren suikerparel.
- Decoreer de taart met eetbare bloemen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.