Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 230°C.
Deeg
- Breng melk en saffraan in een pan al roerend bijna aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat even staan.
- Giet dan het water er bij en roer goed door.
- Meng bloem, zout en gist door elkaar in een grote mengkom.
- Voeg het melk-watermengsel er bij en kneed tot een soepele deegbal.
- Schenk als laatste olijfolie er bij en kneed snel door. Stort het deeg vervolgens op de werkbank en kneed tot een soepele deegbal die niet meer plakt.
- Bestrijk met wat extra olijfolie en doe terug in de kom. Bedek met een natte theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen.
Vulling
- Hak olijven en zongedroogde tomaten fijn.
- Meng met de geraspte kaas.
Garnering
- Verdeel het gerezen deeg in 6 ballen. Bol op.
- Maak ze open aan de onderkant en duw de vulling er in. Bol opnieuw op.
- Schik de bolletjes dicht tegen elkaar op de bakplaat. Leg een bol in het midden en de overige vijf er strak tegenaan in een ‘bloemvorm’.
- Kluts een ei en bestrijk de ballen hiermee.
- Strooi Tukmaria op het middelste bolletje totdat deze volledig is bedekt.
- Bak de broodjes in 25-30 minuten bruin. Verlaag na de eerste 5 minuten de oventemperatuur naar 200°C.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.