E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Net geplukt

Alper

Recept van
Alper

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 milliliter melk
  • 1 gram saffraan
  • 400 milliliter water
  • 1 kilo patentbloem
  • 5 theelepels zout
  • 21 gram gedroogde gist
  • 100 milliliter olijfolie extra vergine

Vulling

  • 75 gram groene olijven
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 150 gram geraspte kaas

Garnering

  • 1 ei
  • 7 eetlepels Tukmaria zaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 230°C.

Deeg

  • Breng melk en saffraan in een pan al roerend bijna aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat even staan.
  • Giet dan het water er bij en roer goed door.
  • Meng bloem, zout en gist door elkaar in een grote mengkom.
  • Voeg het melk-watermengsel er bij en kneed tot een soepele deegbal.
  • Schenk als laatste olijfolie er bij en kneed snel door. Stort het deeg vervolgens op de werkbank en kneed tot een soepele deegbal die niet meer plakt.
  • Bestrijk met wat extra olijfolie en doe terug in de kom. Bedek met een natte theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen.

Vulling

  • Hak olijven en zongedroogde tomaten fijn.
  • Meng met de geraspte kaas.

Garnering

  • Verdeel het gerezen deeg in 6 ballen. Bol op.
  • Maak ze open aan de onderkant en duw de vulling er in. Bol opnieuw op.
  • Schik de bolletjes dicht tegen elkaar op de bakplaat. Leg een bol in het midden en de overige vijf er strak tegenaan in een ‘bloemvorm’.
  • Kluts een ei en bestrijk de ballen hiermee.
  • Strooi Tukmaria op het middelste bolletje totdat deze volledig is bedekt.
  • Bak de broodjes in 25-30 minuten bruin. Verlaag na de eerste 5 minuten de oventemperatuur naar 200°C.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.