Deze hoge Nectarinetaart bevat meerdere lagen met mascarponeroom. Robèrt is erg te spreken over trempeersiroop die in deze taart zit!
Bakbenodigdheden
- Cakevorm
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Weegschaal
- Spatel
- Garde
- Pan
- Spuitzak
- Spuitmond
- Zeef
- Maatbeker
- Satéprikker
- 2 cake kartons (20 centimeter)
- Thermometer
- Meetlint
Voorbereiding van de nectarinetaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier.
Biscuit
- Mix de boter, zonnebloemolie, suiker, vanille-extract, citroenrasp en zout tot een romig geheel.
- Meng de eieren één voor één door het beslag.
- Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder.
- Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan het beslag. Spatel dit voorzichtig door.
- Giet de helft van de karnemelk bij het beslag en meng goed door.
- Herhaal dit met de rest van de bloem en karnemelk.
- Bak de biscuits gaar in 30 minuten.
Nectarine puree
- Snijd de nectarine in blokjes.
- Doe de nectarine, citroensap en suiker in een pan en breng aan de kook. Kook in 5 minuten.
- Blend fijn met de staafmixer.
Trempeersiroop
- Breng water en honing tegen de kook tot de honing is opgelost.
- Giet de siroop in een kom en voeg de tijm toe.
Mascarponeroom
- Klop de slagroom met vanillesuiker op tot yoghurtdikte.
- Klop ondertussen de mascarpone los.
- Spatel de slagroom door de mascarpone heen.
Zwitserse meringue
- Verwarm de eiwitten met suiker au-bain-marie tot de suiker opgelost is.
- Klop dit geheel samen met zout in de mixer op tot kamertemperatuur.
Zwitserse meringue botercrème
- Voeg de boter lepel voor lepel toe bij de Zwitserse meringue.
- Klop de botercrème luchtig.
- Voeg kleurstof toe aan de botercrème om de gewenste kleur(en) te krijgen.
Opbouw van de nectarinetaart
- Snijd de biscuits in plakken. Besprenkel de plakken met siroop.
- Spuit een dijkje met de mascarponeroom en vul met nectarine puree. Herhaal dit voor elke laag.
- Maak van de bruine rolfondant een silhouet van een hond. Maak van de witte rolfondant een parelketting.
- Crumb coat de taart met de Zwitserse meringue botercrème. Zet dit even in de vriezer.
- Smeer de taart af met een dikke laag botercrème.
- Leg een template van een jurk op de taart en teken met een cocktailprikker het patroon over. Vul het in met gekleurde botercrème.
- Decoreer de taart af met de gemaakte figuren van rolfondant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.