E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pareltjes van Janny

Een plaatje om te zien, deze taart! Met de iconische jurk van Janny op de zijkanten, gemaakt met botercrème. En uiteraard mag hond Nhaan niet ontbreken in deze taart.

Elise

Recept van
Elise

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 335 gram ongezouten roomboter
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 560 gram kristalsuiker
  • 3 theelepels vanille-extract
  • Schil van 2 citroenen
  • 0,5 theelepel zout
  • 7 eieren
  • 560 gram bloem
  • 85 gram maïzena
  • 3 eetlepels bakpoeder
  • 525 milliliter karnemelk

Nectarine puree

  • 800 gram nectarine
  • 70 milliliter citroensap
  • 230 gram geleisuiker

Trempeersiroop

  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter honing
  • 3 takjes tijm

Mascarponeroom

  • 1.000 gram mascarpone
  • 500 gram slagroom
  • 32 gram vanillesuiker

Zwitserse meringue

  • 6 eiwitten
  • 375 gram kristalsuiker
  • Snuf zout

Zwitserse meringue botercrème

  • 600 gram ongezouten roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 20 milliliter vanille-extract

Bereidingswijze

Een aangesneden nectarinetaart met Zwitserse meringue van Elise.

Deze hoge Nectarinetaart bevat meerdere lagen met mascarponeroom. Robèrt is erg te spreken over trempeersiroop die in deze taart zit!

Bakbenodigdheden

  • Cakevorm
  • Staande mixer met toebehoren
  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Spuitzak
  • Spuitmond
  • Zeef
  • Maatbeker
  • Satéprikker
  • 2 cake kartons (20 centimeter)
  • Thermometer
  • Meetlint

Voorbereiding van de nectarinetaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier.

Biscuit

  • Mix de boter, zonnebloemolie, suiker, vanille-extract, citroenrasp en zout tot een romig geheel.
  • Meng de eieren één voor één door het beslag.
  • Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder.
  • Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan het beslag. Spatel dit voorzichtig door.
  • Giet de helft van de karnemelk bij het beslag en meng goed door.
  • Herhaal dit met de rest van de bloem en karnemelk.
  • Bak de biscuits gaar in 30 minuten.

Nectarine puree

  • Snijd de nectarine in blokjes.
  • Doe de nectarine, citroensap en suiker in een pan en breng aan de kook. Kook in 5 minuten.
  • Blend fijn met de staafmixer.

Trempeersiroop

  • Breng water en honing tegen de kook tot de honing is opgelost.
  • Giet de siroop in een kom en voeg de tijm toe.

Mascarponeroom

  • Klop de slagroom met vanillesuiker op tot yoghurtdikte.
  • Klop ondertussen de mascarpone los.
  • Spatel de slagroom door de mascarpone heen.

Zwitserse meringue

  • Verwarm de eiwitten met suiker au-bain-marie tot de suiker opgelost is.
  • Klop dit geheel samen met zout in de mixer op tot kamertemperatuur.

Zwitserse meringue botercrème

  • Voeg de boter lepel voor lepel toe bij de Zwitserse meringue.
  • Klop de botercrème luchtig.
  • Voeg kleurstof toe aan de botercrème om de gewenste kleur(en) te krijgen.

Opbouw van de nectarinetaart

  • Snijd de biscuits in plakken. Besprenkel de plakken met siroop.
  • Spuit een dijkje met de mascarponeroom en vul met nectarine puree. Herhaal dit voor elke laag.
  • Maak van de bruine rolfondant een silhouet van een hond. Maak van de witte rolfondant een parelketting.
  • Crumb coat de taart met de Zwitserse meringue botercrème. Zet dit even in de vriezer.
  • Smeer de taart af met een dikke laag botercrème.
  • Leg een template van een jurk op de taart en teken met een cocktailprikker het patroon over. Vul het in met gekleurde botercrème.
  • Decoreer de taart af met de gemaakte figuren van rolfondant.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.