Bakgereedschap
- Springvorm(en) van ø 15 centimeter (3x)
- Springvorm(en) van ø 20 centimeter (3x)
- Bakplaat
- Deegroller
- Dowels plastic 3x
- Fondant smoother
- Handmixer
- Keukenmachine met toebehoren
- Kwasten
- Paletmes
- Rasp
- Satéprikkers
- Spuitzakken
- Staafmixer
- Suikerthermometer
- Taartkarton ø 15 centimeter
- Taartkarton ø 20 centimeter
- Taartrooster
Voorbereiding
- Vet de springvorm(en) van ø 20 centimeter en ø 15 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Knip bakpapier in kleine stukken voor je glas-in-lood decoratie.
- Leg spuitzakken klaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Biscuit
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten tot stijve pieken met het zout.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
- Smelt de boter.
- Spatel de eidooiers door de eiwitten.
- Zeef de bloem en bakpoeder en spatel door het eimengsel.
- Spatel de gesmolten boter en gecondenseerde melk erdoor.
- Verdeel het beslag in zes delen voor de springvorm(en) van ø 20 en ø 15 centimeter.
- Verdeel de blauwe bessen over de vormen van ø 20 centimeter.
- Verdeel de frambozen over de vormen van ø 15 centimeter.
- Bak de cakes in ongeveer 15 minuten gaar.
Lavendel lemoncurd
- Rasp de citroenen en knijp ze uit.
- Breng het citroensap, -rasp, suiker en de lavendel aan de kook.
- Laat op laag vuur 15 minuten koken met deksel erop.
- Voeg de boter toe.
- Klop het ei los.
- Voeg het ei toe zodra de boter is opgelost.
- Verwarm de curd tot 85 graden onder voortdurend roeren.
- Zeef de curd.
- Giet in een platte schaal en laat afkoelen in de koelkast.
Meringue botercrème
- Doe het eiwit met het zout in een kom.
- Breng de suiker met het water aan de kook.
- Klop het eiwit op de hoogste stand tot stijve pieken, als de suiker 110 graden is. Zet de mixer lager als de suiker 121 graden is.
- Giet de suikersiroop in een dunne straal bij het eiwit.
- Zet de mixer hoger en klop de meringue in 10 minuten koud.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Klop nog 15 minuten door.
- Weeg 350 gram af voor de rozenbottelcrème en zet opzij.
- Voeg het vanille-extract toe aan de overige botercrème.
- Doe de crème in een spuitzak.
Rozenbottelcrème
- Kook de gedroogde rozenbottel met het water 30 minuten op laag vuur.
- Pureer en zeef de rozenbottelpuree.
- Bind de rozenbottelpuree met maïzena.
- Giet in een platte schaal en laat afkoelen.
- Voeg 150 gram van de puree toe aan de botercrème die je opzij had gezet.
- Klop het geheel 10 minuten door.
- Doe de crème in een spuitzak.
Royal icing
- Meng 250 gram poedersuiker met de cacao en de zwarte kleurstof.
- Meng in een ander bakje 200 gram poedersuiker met de groene kleurstof.
- Meng in het derde bakje 200 gram poedersuiker met de paarse kleurstof.
- Meng elk bakje met een beetje eiwit tot een egaal geheel.
Decoratie: glas in lood ramen
- Rol de gumpaste uit en snijd in dunne stroken.
- Vorm de stroken tot bloemblaadjes. Maak 25 blaadjes in totaal.
- Leg elk blaadje op een apart velletje bakpapier.
- Smelt de isomalt in een pannetje.
- Verdeel in elk bloemblaadje een druppel isomalt.
- Leg er een bakpapiertje op en verdeel de isomalt tot de gumpaste-randen met een fondant smoother.
- Druppel 5 druppels isomalt op bakpapier en laat dit afkoelen tot het kneedbaar is.
- Maak er 5 bollen van.
- Druk elk bolletje op een satéprikker en laat afkoelen.
- Dip de bolletjes op satéprikker in het pannetje met gesmolten isomalt.
- Rol elk bolletje door de gele sprinkels.
- Dip de bloemblaadjes in de isomalt en plak 5 blaadjes aan elk bolletje om er een bloem van te maken.
- Meng de roze en gele kleurstof met een beetje wodka tot een soort verf.
- Kleur de bloemblaadjes in met de roze en gele verf.
Opbouw taart
- Leg een ø 20 centimeter blauwe bessen biscuit op een taartkarton.
- Spuit een dijkje vanille botercrème op de buitenrand van de cake.
- Vul met lavendel lemoncurd.
- Herhaal tot je alle biscuits hebt opgestapeld.
- Smeer de taart af met vanille botercreme.
- Leg een ø15 centimeter frambozenbiscuit op een taartkarton.
- Vul en smeer af met de rozenbottelcrème.
- Herhaal tot je alle biscuits hebt opgestapeld.
- Rol de witte fondant uit met een deegroller en bekleed de frambozen-rozenbottel taart hiermee.
- Spuit op de onderste laag lavendelbloemen met de groene en paarse icing.
- Spuit op de bovenste laag met zwarte icing een glas-in-lood motief van een rozenbottelplant.
- Meng de kleurstofpoeders met een beetje wodka tot een verf.
- Verf de binnenste delen van de rozenbottelplant
- Steek de glas in lood bloemen in de bovenste taartlaag.
- Verdeel dowels in de grote cake.
- Zet de kleine cake er bovenop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.