Een basis voor de Indiase keuken en ook nog eens gemakkelijk om zelf te maken! Ze zet je in een handomdraai heerlijke naan broodjes op tafel.
Voorbereiding voor naan
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereidingswijze
- Smelt de boter.
- Pel de knoflook.
- Hak de knoflook en koriander.
- Meng in een kom de bloem, gist, suiker en zout.
- Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de yoghurt, water, 1 eetlepel gesmolten boter, komijnpoeder en de helft van de knoflook en koriander.
- Meng de droge ingrediënten beetje bij beetje door de natte ingrediënten en kneed tot een soepel deeg.
- Vorm het deeg tot een bol en laat in de afgedekte kom circa 1,5 uur rijzen op een warme plek.
- Meng de rest van de knoflook en koriander door de rest van de gesmolten boter.
- Zet de bakplaat alvast in de oven.
- Bestrooi het werkvlak met wat bloem.
- Verdeel het deeg in zes delen en rol ze uit tot ovaal platbrood.
- Bestrijk ze aan beide kanten met wat van de gesmolten boter en leg zoveel mogelijk van de broden op de bakplaat.
- Bak in circa 8 minuten goudbruin.
- Bak de volgende lading en bewaar de gebakken naans afgedekt in een schone theedoek of aluminiumfolie.
- Bestrijk ze daarna nogmaals met de knoflook-korianderboter.
- Tip: Je kunt de naan ook in een koekenpan bakken.
- Bestrijk het deeg hiervoor met wat boter en bak in circa 3 minuten om en om goudbruin en gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.