Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Steelpan
- Siliconen bakmat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Chocoladebiscuit
- Klop de eierdooiers met eigeel en suiker schuimig. Voeg vanillemerg en zout toe en roer door.
- Volg met zonnebloemolie, zeef bloem, bakpoeder en cacaopoeder erboven en spatel goed door.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het biscuitbeslag erover.
- Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ik circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Vanillebiscuit
- Klop de eierdooiers met eigeel en suiker schuimig. Voeg vanillemerg en zout toe en roer door.
- Volg met zonnebloemolie, zeef bloem en maïzena erboven en spatel goed door.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het biscuitbeslag erover.
- Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ik circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Koek
- Klop in een mengkom boter, suiker en vanillesuiker romig. Volg met ei en wacht tot deze volledig opgenomen is.
- Voeg vervolgens bloem, cacaopoeder en zout toe en meng goed door.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Praliné
- Verhit in een steelpan 45 milliliter water en suiker tot karamel.
- Verdeel de noten over een siliconen bakmat. Volg met de karamel en laat hard worden.
- Breek in stukjes, voeg aan foodprocessor toe en laat gladdraaien.
Banketbakkersroom
- Verhit een pan met melk en breng aan de kook.
- Voeg eierdooiers, suiker, maïzena en bloem aan een mengkom toe en roer goed door met een garde.
- Giet een derde van de hete melk bij het eiermengsel en meng goed door.
- Schep alles terug in de pan bij de overige melk en verwarm al roerende tot de massa iets dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur en roer boter en vanille extract door de room.
- Stort de banketbakkersroom op een plat bord en dek af met vershoudfolie.
- Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Praliné vulling
- Meng de afgekoelde banketbakkersroom met de praliné, voeg boter toe en draai in de keukenmachine tot een gladde romige vulling.
- Schep de vulling in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Chocoladebotercrème
- Klop boter zacht en wit, zeef poedersuiker en cacao erboven en klop nogmaals goed door.
- Voeg afgekoelde, gesmolten chocolade, melk en vanille extract toe en draai tot een gladde romige crème.
Afwerking/decoratie
- Verdeel chocoladebiscuit in 4 plakken.
- Leg de eerste plak op een plank en verdeel hier wat pralinecrème over.
- Leg er de volgende plak chocolade biscuit op en wat pralinecrème.
- Herhaal dit tot alle 4 de plakken chocolade biscuit op zijn.
- Smeer dit af met de chocolade botercrème.
- Steek vervolgens van de vanille biscuit twee cirkels van 24 cm doorsnee.
- Eerste plak op een taartschep leggen en verdeel er pralinecrème over.
- Tweede plak er bovenop en afsmeren met de pralinecrème.
- Leg deze cirkel bovenop de bruine rechthoek iets uit het midden.
- Maak in de afgekoelde chocolade cirkel nu groeven alsof het een langspeelplaat is.
- Leg deze bovenop de met pralinecrème afgesmeerde cirkel. Steek de koekjes in de taart en maak er een platenspeler van.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.