Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Mengkom
- Deeghaak
- 1 koekenpan met deksel
- Snijplank
- 3 middelgrote kommen
- 2 kommetjes
- Deegkrabber
- Kwast
- Maatbeker
- Weegschaal
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- 1 pan/ ketel (20 cm groot)
- Gehaktmolen
- Klein bakblikje
- Houten lepel
- Spatel
- 7 Saté prikkers
- Keukenpapier
- Maatbeker
- Oven thermometer met draad
- Knoflookpers
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht.
Brioche brood
- Maak een brioche brood door alle ingrediënten (behalve sesamzaad en 2 eieren) in de mengkom te doen, voeg langs de rand het zout toe.
- Meng het met een vlinderhaak en kneed het laatste stuk met je hand.
- Laat het geheel rijzen.
- Verdeel het deeg in 7 bolletjes. Ongeveer 30 gram per stuk. (Misschien 8 bollen maken voor reserve)
- Bol de bolletjes op. Leg ze op een bakplaat
- Strijk ze af met eidooier en sesamzaad.
- Laat ze 30 minuten rijzen en bak ze 175 graden, 20 min, hete lucht. Zet een bakje kokend water in de oven.
Gehakt
- Snijd de speklappen en rundvlees in kleine blokjes, zet de gehaktmolen vast op de werkbank. Voeg het vlees toe en vang het op in een kom.
- Het gehakt kruiden met de overige ingrediënten en maak er mini hamburgers van.
- Pak ze in met ontbijtspek en bak ze in een koekenpan met olie en roomboter.
Garnering
- Snijd de uien in ringen, fruit ze aan met fijne kristalsuiker in een steelpan. 5 minuten karamelliseren, afblussen met port. Laat de port 10 minuten ongeveer inkoken met de deksel op de pan. Voeg er balsamico, peper en zout toe en laat het afkoelen.
Afwerking/decoratie
- Snijd de broodjes, beleg ze met rucola, uien, burger en kaas.
- Prik een saté prikker in het broodje, zodat ze niet uit elkaar vallen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.