Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200oC elektrisch.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Leg een (of meerdere indien aanwezig) springvorm met een diameter van 20 centimeter en een springvorm met een diameter van 16 centimeter klaar. Vet ze in en bestuif met bloem.
Moskovisch cake met frambozen (de schelpen)
- Maak dit beslag in twee delen zodat de beslagkom niet overvol raakt.
- Smelt de boter, splits de eieren en snijd frambozen klein.
- Klop eiwitten met de helft van de suiker stijf.
- Klop eidooiers met de andere helft van de suiker au bain-marie lobbig.
- Vouw de helft van de bloem door het eidooiermengsel.
- Vouw ¾ van het eiwitschuim door het beslag.
- Meng de frambozen door de overige bloem en vouw dit voorzichtig door het beslag. Voeg vervolgens het laatste deel eiwit toe.
- Schenk de gesmolten boter bij het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
- Schenk het beslag in de eerste drie bakvormen, zorg ervoor dat ze tot 2/3 vol zitten.
- Zet in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 180oC en bak ze in 35 minuten gaar.
- Herhaal nog eens voor de andere drie cakes.
- Laag de cakes afkoelen op een rooster.
- Verhoog de oventemperatuur weer naar 200oC.
Sinaasappel maanzaad cake (onderbouw)
- Was de sinaasappels, snijd de boven- en onderkant eraf en vervolgens in kleine stukjes. Doe de hele sinaasappel in een foodprocessor en pureer.
- Smelt de boter.
- Voeg boter, suiker, zout en eieren toe in de blenden en meng goed door elkaar. Giet over in een beslagkom.
- Voeg maanzaad en zelfrijzend bakmeel er bij en meng goed door elkaar.
- Schenk het beslag op de bakplaat.
- Zet in de oven en draai de oventemperatuur terug naar 170oC. Bak de cake in 45 minuten goudbruin.
- Meng ondertussen monchou, vanille-aroma en poedersuiker door elkaar met een mixer.
- Haal de cake uit de oven, leg ondersteboven op een rooster en trek het bakpapier voorzichtig los. Laat volledig afkoelen.
- Smeer de bovenkant in met het monchoumengsel.
- Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
Vanille botercrème (onderbouw & voorgebouwen)
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Verwarm melk met vanillemerg in een pannetje op laag vuur.
- Maak ondertussen een papje van kristalsuiker, custardpoeder en een paar lepels van de warme melk.
- Zodra de melk goed heet is, schenk het bij het custardpapje, klop goed door en schenk vervolgens alles terug in de pan. Zet op het vuur.
- Roer met een pollepel of garde tot de custard is ingedikt. Laat het even voorzichtig koken en haal de pan dan van het vuur. Stort de custard op een bord en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- Klop boter en basterdsuiker luchtig in een keukenmachine met een menghaak.
- Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe en klop tot een zachte crème ontstaat.
Boterkoek & Pindakruimel (de zee)
- Doe bloem, blauwe kleurstofpoeder, kokosrasp en zout in een beslagkom en meng het goed door elkaar.
- Snijd de boter in kleine blokjes.
- Voeg het bloemmengsel toe aan de boter en verkruimel het snel met de vingers.
- Voeg suiker toe en meng goed door elkaar.
- Verdeel het kruimeldeeg over een beklede bakplaat en bak het in 45 minuten gaar. Bak het niet bruin en roer de kruimels zo nodig af en toe even door tijdens het bakken.
- Hak tijdens het bakken de pinda’s grof.
- Meng dit door het afgekoelde kruim.
Garnering
Pudding verse munt thee
- Kook 350 milliliter mineraalwater en meng met de munt. Laat goed trekken en breng op smaak met wat suiker.
- Meet 200 milliliter af en voeg 1 gram agar agar toe. Zet even op het voer en blijf roeren tot het kookt.
- Giet de mengsel in een vierkante plastic vorm en laat opstijven.
- Als de thee uitgehard is, druk er vormen voor het terras uit en decoreer met een muntkroontje.
Pudding verse citroenverbana thee (terras zijkant);
- Trek 350 milliliter thee met het mineraal water en verse citroenverbana. Laat goed trekken en breng op smaak met suiker.
- Meet 200 milliliter af en voeg er 1 gram agar agar aan toe. Zet op het vuur en roer met een platte garde tot het kookt.
- Giet de mengsel in een vierkante plastic vorm en laat opstijven.
- Als de thee uitgehard is, druk er vormen voor het terras uit en decoreer met een citroenrasp.
Pudding cappuccino (terras voorkant);
- Maak 200 milliliter sterke oploskoffie en breng op smaak met suiker.
- Voeg 1 gram agar agar toe en breng het al roerend aan de kook.
- Giet een laagje van het mengsel in een plastic vorm en laat opstijven.
- Verwarm kokosmelk en melk in een pan en breng het op smaak met vanillearoma en ongeveer 150 gram suiker.
- Meet 300 milliliter af en voeg er 2 gram agar agar er aan toe. Roer het goed om met een platte garde tot het kookt.
- Giet het kokosmengsel over het uitgeharde koffiemengsel heen en laat opstijven.
- Zodra het volledig uitgehard is, snijd de plak in blokjes en garneer met een koffieboontje.
Chocolade glazuur
- Zeef poedersuiker en cacaopoeder in een grote beslagkom.
- Voeg melk en boter toe en verwarm au bain-marie. Klop goed door tot het mengsel ingedikt is.
- Houd het glazuur warm om het vloeibaar te houden. Let op: verdeel het glazuur voor gebruik over kleine schaaltje omdat er bij het onderdompelen van de cake stukjes cake in het glazuur kunnen komen. Zo voorkom je dat het glazuur ‘vies’ wordt.
- Doe de kokos in een diep bord.
Samenstellen (Lamington schelpen)
- Snijd de schelpen uit het Moskovisch biscuit.
- Dompel de schelpen 1 voor 1 in het glazuur en vervolgens in de geraspte kokos. Leg op een rooster om op te drogen.
- Leg de sinaasappel maanzaad cake op een dienblad of grote serveerschaal en snijd de hoeken aan de voorkant rond af.
- Smeer de cake af met botercrème en kam er lijntje op.
- Leg de Lamington schelpen op het onderstel.
- Garneer de maanzaadcake met thee-, citroen- en cappuccino-puddinkjes.
- Indien je Moskovisch deeg over hebt kun stukken cake insmeren met botercrème ter decoratie op de cake.
- Verdeel de blauwe zee kruimel rondom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.