Bakgereedschap
- Bakjes voor wegen
- Taartring 20 cm (zelf)
- 2 steelpannen
- 2 Spatels
- Mengkom
- Bakplaat
- Bakpapier
- Blinde bakvulling
- Spuitzak
- Spuitmondje rond glad
- Spuitmondje kartel (zelf)
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
Boterdeeg
- Maak de boter zacht en roer het luchtig met de poedersuiker.
- Meng het ei en het zout erdoor.
- Spatel dan de bloem en het amandelmeel erdoor.
- Druk het een paar keer plat en laat het rusten in de koelkast.
Gekonfijte pecannoten
- Doe de ahornsiroop, suiker en glucose in een pan en smelt dit.
- Roer de noten en het zout erdoor.
- Stort op een bakplaat en bak ze nog 8 minuten in een oven van 190 graden. Laat afkoelen.
Kastanje mousse
- Week de gelatine in een bakje met water.
- Warm 60 gram slagroom op en los hierin de gelatine op. Meng de crème de marrons erdoor van net vuur af.
- Klop de rest van de slagroom op en meng het kastanje mengsel er in delen doorheen. Laat het opstuiven.
- Vet de taartring in en bekleed deze met het deeg. Bak de koek blind in 30 min gaar op 160 graden hete lucht. Verwijder de blinde bakkorrels en laat afkoelen.
Schuimpjes
- Maak Zwitsers schuim. Klop eiwit met de suiker op. Spuit hier kleine toefjes van. Laat deze drogen in een oven van 100 graden. Hete lucht.
Kastanje crème
- Pureer de kastanjes met de vanille en de melk. Spatel door de opgeklopte slagroom.
Afwerking/decoratie
- Leg de pecannoten op de bodem van de koek en spuit bollen van de mousse en de creme op de pecannoten. Versier de bollen met een meringue.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.