Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Deegroller
- Vlaaivorm 22 centimeter
- Bakpapier
- Steelpan
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bodem
- Kneed bloem, bakpoeder, zout, suiker, boter, ei en citroenrasp tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal een half uur rusten.
- Rol het deeg vervolgens tussen 2 vellen bakpapier met een deegroller uit tot een dunne plak en bekleed hiermee vlaaivorm.
- Plaats de vorm in de oven en bak het deeg in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.
Kastanjepuree
- Verhit een pan met melk, suiker, vanillesuiker en kastanjes, breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur, schep het mengsel voorzichtig in een hakmolen en maal tot een egale puree.
- Schep de puree in een spuitzak.
Walnoten crunch
- Maal 150 gram walnoten, 100 gram suiker, amandelen en zout fijn en meng met ei tot een smeuïge pasta.
- Verhit een koekenpan met de resterende suiker, walnoten, kaneel en 60 gram water en laat de walnoten karamelliseren.
- Laat de walnoten afkoelen en maal ze vervolgens grof.
- Meng de gekaramelliseerde walnoten met de notenpasta.
Meringue
- Draai de oventemperatuur naar 120 graden.
- Klop in een vetvrije kom eiwit luchtig, voeg poedersuiker toe en klop tot stijve pieken.
- Schep het eiwitmengsel in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spuit flinke toeven op de bakplaat en plaats deze 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerken/decoratie
- Klop slagroom samen met klop-fix stijf.
- Verdeel de ongezoete slagroom over de bodem, volg met de walnoten crunch, meringue en kastanjepuree.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.