Bakgereedschap
- Ronde springvorm 24 centimeter
- Optioneel: ronde springvorm 20 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spijsmengsel
- Maak het spijsmengsel door de spijs met het halve ei te mengen zodat de spijs soepel wordt.
Sloffenbodem
- Doe boter, witte basterdsuiker, ei, zout en citroenrasp in een kom en mix goed.
- Voeg bloem en de bakpoeder toe en kneed tot een stevig deeg.
- Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten.
- Rol het deeg uit tot 1 centimeter dikte en steek met de springvorm van 24 centimeter de bodem uit.
- Het deeg dat je overhoudt, kun je goed verpakken in folie en vervolgens invriezen voor een volgende keer. Ontdooi het dan in de koelkast.
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Leg de lap deeg in de met bakpapier bekleede springvorm.
- Verdeel het spijs mengsel over de bodem en houd 1 centimeter rondom de rand vrij.
- Bak de bodem 25-30 minuten op 180 graden.
- Haal de bodem vrijwel direct na het bakken uit de springvorm.
- Laat de bodem volledig afkoelen op een rooster.
Monchou- en kersenvulling
- Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
- Meng de 100 gram suiker, vanillesuiker en de monchou romig.
- Schep 30 gram opgeklopte slagroom apart.
- Meng de rest van de slagroom met het monchoumengsel.
- Schep de vulling op de sloffenbodem.
- Verdeel 1 blikje vlaaivulling gelijkmatig over de monchouvulling.
- Laat de kersen van het andere blikje uitlekken. Van het tweede blik gebruik je alleen de kersen.
- Garneer je taart met toeven slagroom.
- Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.