Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Maak een kegel van karton om de toren tegen op te bouwen.
Soesjes
- Zet water, boter en een snuf zout in een grote pan op het vuur. Breng aan de kook.
- Voeg dan bloem in een keer toe en roer stevig door. Zet de pan terug op het vuur en blijf goed roeren terwijl het deeg gaar wordt.
- Schep het deeg in de keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe.
- Doe het deeg dan in een spuitzak en spuit kleine hoopjes deeg op de bakplaten.
- Bak de soesjes in ongeveer 20-25 minuten bruin in de hete oven.
Crème patisserie
- Roer 200 gram melk met de eierdooiers, suiker en maizena tot een papje.
- Halveer de vanillestokjes en schraap het merg er uit.
- Breng de rest van de melk met de vanillestokjes en het merg aan de kook.
- Giet een beetje kokende melk bij het eidooierpapje en roer goed door. Schenk vervolgens alles terug in de pan.
- Laat al roerend even koken en garen.
- Roer de mokka extract er op het laatst door heen.
- Schenk de crème op twee grote platen en bedek met huishoudefolie. Laat afkoelen.
Mokka extract
- Meng de warme espresso met de oploskoffie en bruine suiker.
- Roer goed door en laat een beetje afkoelen.
- Klop de koude crème patisserie even los en breng op smaak met de mokka extract.
- Doe de crème in een spuitzak.
- Knip de soesjes aan de onderkant klein in en vul de soezen met de crème.
Karamel
- Laat 500 gram suiker met 100 gram water karamelliseren.
- Laat iets afkoelen en doop dan de soesjes er in en plak deze aan elkaar vast rondom de kegel. Verwarm de karamel opnieuw als deze te hard wordt.
- Maak eventueel meer karamel als er niet genoeg is.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.