Chocoladefans verzamelen! Deze mokka cake met chocolade frosting en stukjes pure chocolade is een must voor iedere chocoladefan.
Bakbenodigdheden
- 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter
- Kommen
- Steelpan
- Staande mixer met toebehoren
- Kleine pan
- Spatel
- Spuitzak met opzetmondje 4B
- Spuitzak met opzetmondje 6B
- Bakplaat
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Vormpjes met een ribbeltje
- Marmeren plaat
- Paletmes
Voorbereiding voor mokka cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden voor het cakebeslag.
- Rooster de hazelnoten voor ongeveer 10 minuten in de oven terwijl die opwarmt.
- Bekleed de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter.
Mokka cake beslag
- Doe de bloem, kristalsuiker, maïzena, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
- Voeg hier de roomboter, beetje bij beetje aan toe, tot het mengsel er zanderig uitziet.
- Voeg langzaam zonnebloemolie toe aan het beslag.
- Doe de karnemelk, de eieren en het merg van een half vanillestokje in een andere kom en mix dit door elkaar.
- Voeg het mengsel van karnemelk langzaam bij het andere mengsel, mix dit door totdat er een egaal beslag ontstaat.
- Verdeel het beslag in 2 delen.
- Voeg aan het ene beslag 2 eetlepels mokka extract en hazelnoten toe.
- Voeg aan het andere beslag 2 eetlepels cacaopoeder en 50 gram pure chocoladedruppels toe.
- Stort de twee mixen in de twee springvormen
- Bak de mokka cake en de chocolade cake gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Druppel een klein beetje mokka extract over beide cakes.
- Zet de oven terug op 160 graden voor de feuilletine.
Banketbakkersroom
- Doe 300 milliliter melk, de slagroom en het vanillestokje in een steelpan en breng dit aan de kook.
- Doe in een andere kom de overgebleven melk, de eidooiers, kristalsuiker en de maïzena en meng dit tot een glad mengsel.
- Haal het vanillestokje eruit en giet de helft van het vanillemengsel bij het mengsel met de eidooiers.
- Klop dit met een garde tot een glad mengsel.
- Giet het mengsel terug in het pannetje bij het overgebleven vanillemengsel en klop dit met een garde tot een dikke massa.
- Stort de banketbakkersroom op een bakplaat, bedek het met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
Chocolade frosting
- Doe de slagroom, poedersuiker en het merg van een vanillestokje in een kom en meng dit tot een dik en luchtig mengsel.
- Roer vervolgens de cacaopoeder door het mengsel.
- Doe de roomkaas, de mascarpone en de poedersuiker in een kom en meng dit tot een glad geheel.
- Voeg het mascarponemengsel toe aan de slagroom en klop dit tot een dik en luchtig glazuur.
Botercrème
- Laat de roomboter zacht worden en pak de banketbakkersroom uit de koelkast.
- Klop de banketbakkersroom los en voeg daar, lepel voor lepel, de zachte boter aan toe.
- Doe de poedersuiker erbij en meng dit net zolang totdat er een romig mengsel ontstaat.
- Voeg het mokka extract toe.
- Doe de botercrème in een spuitzak met opzetmondje 6B.
Feuilletine
- Doe het eiwit, poedersuiker, roomboter en de bloem in een kom en meng dit tot een glad beslag.
- Stort het beslag uit op een bakplaat.
- Bak het beslag gaar in 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verkruimel de feuilletine.
Chocolade decoratie
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Smeer de chocolade uit over een marmeren plaat.
- Breng de chocolade op de juiste temperatuur met een paletmes en een spatel.
- Doe de chocolade in een spuitzak.
- Spuit met de chocolade rondjes over een onderzetter.
- Spuit met de chocolade rondjes over een ondergrond met ribbels.
- Smeer de chocolade uit over een beklede bakplaat.
- Bestrooi dit met kleine feuilletine.
- Laat de chocolade decoratie afkoelen in de vriezer.
Opbouw van de mokka cake
- Verdeel de mokka crème over de eerste laag cake.
- Leg de tweede laag cake, met de mooie kant naar boven, op de eerste cake.
- Smeer dit af met de chocolade frosting.
- Verdeel de feuilletine aan de onderkant van de taart.
- Spuit toefjes mokka crème boven op de taart.
- Decoreer de mokka cake met pure chocolade, goudpoeder en nootjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.