E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Miss Hazel

Filiz

Recept van
Filiz

(0) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 75 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout
  • 4 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 2 eetlepels azijn

Botercrème

  • 2 zakjes oploskoffie
  • 2 eetlepels kokend water
  • 300 gram zachte roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • 75 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 100 gram gekonfijte sinaasappel
  • 100 milliliter Baileys

Samenstelling

  • 50 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout
  • 50 chocolade koffieboontjes
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140˚C.
  • Rooster hazelnoten voor de meringue in een droge koekenpan. Laat even afkoelen. Hak met een scherp mes in stukjes.
  • Hak hazelnoten voor de botercrème in een keukenmachine of blender tot een fijn meel.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg een bakring met diameter van 20 centimeter klaar.

Meringue

  • Doe eiwitten in een vetvrije kom en klop met een handmixer of keukenmachine tot schuim.
  • Voeg al kloppend het suiker toe. Blijf mixen tot stijven en glanzende pieken.
  • Vouw met een spatel gehakte hazelnoten en poedersuiker door het eiwitmengsel. Doe dit voorzichtig om niet alle lucht uit het beslag te slaan. Zeef eventueel het poedersuiker om klontjes te voorkomen.
  • Roer azijn door het beslag.
  • Doe het meringuebeslag in een spuitzak met spuitmondje.
  • Leg de bakring aan de linkerkant op de bekleden bakplaat.
  • Vul de bakring met een laag meringuebeslag en strijk glad.
  • Verwijder voorzichtig de bakring.
  • Maak op dezelfde wijze nog een meringuebodem op de bakplaat.
  • Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht gebruind zijn en droog aanvoelen.
  • Haal de taarten uit de oven en leg ze omgekeerd op een rooster. Trek voorzichtig het bakpapier los. Laat volledig afkoelen.
  • Spuit op de tweede bakplaat kleine dotjes meringue voor de garnering.
  • Zet de meringue even in de oven. Houd goed in de gaten, want ze zijn zo klaar.

Botercrème

  • Los oploskoffie en een deel van de poedersuiker op in kokend water. Laat afkoelen.
  • Klop boter luchtig in de keukenmachine.
  • Voeg rest van de poedersuiker toe aan de boter. Klop tot een egale crème.
  • Voeg koffie toe en meng goed door.
  • Voeg de fijngemalen hazelnoten toe aan de botercrème en meng tot een egale crème.
  • Snijd de gekonfijte sinaasappel in kleine stukjes. Roer samen met de Baileys door de crème.
  • Doe botercrème in een spuitzak met spuitmond.

Samenstelling

  • Spuit 3 toefjes botercrème op een plateau en leg daar een hazelnotenmeringuebodem op. Zo blijft hij stevig staan.
  • Spuit een laag botercrème op de meringue en leg hier de tweede hazelnotenmeringuebodem op.
  • Bedek de top met botercrème en strijk glad.
  • Decoreer de taart met de afgekoelde schuimdotjes.
  • Schaaf met een scherp mes of een lepel krullen van de bodem van de chocoladereep.
  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Garneer de taart met de chocoladekrullen, hazelnoten en koffieboontjes.
  • Laat stijf worden in de koelkast tot gebruik.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.