Janny is enthousiast over de koffieroom in deze millefeuille. Die is heel verfijnd van smaak en niet te zoet.
Bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Mengkom
- Steelpan
- Garde
- Deegroller
Voorbereiding van de millefeuille
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bladerdeeg
- Meng het zout door de bloem.
- Snijd de boter in blokjes en meng de blokjes met de hand door de bloem.
- Giet het water bij het deeg en meng dit kort door.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lange rechthoek.
- Tour het deeg 1 keer en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Herhaal dit 3 keer.
- Rol het deeg uit tot een dunne rechthoek en leg het op een bakplaat.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een bakplaat bovenop.
- Bak het bladerdeeg in 25 minuten goudbruin.
- Laat het bladerdeeg afkoelen tot de opbouw van de millefeuille.
Vanille- en chocolademousse
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Verwarm de slagroom met de vanille in een steelpan.
- Voeg de gelatine toe aan de warme slagroom en roer dit goed door.
- Hak de witte en bruine chocolade in stukjes en verdeel dit over 2 kommen.
- Giet de helft van de slagroom bij de witte chocolade en de andere helft bij de bruine chocolade. Roer dit goed door, tot alle chocolade is gesmolten.
- Zet de mousse in de koelkast om op te stijven.
Koffieroom
- Breng de slagroom met de suiker en oploskoffie in een steelpan aan de kook.
- Doe de eidooiers en koffielikeur in een andere kom en roer dit goed door.
- Giet de warme slagroom bij de eidooiers en roer wederom goed door.
- Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm dit tot 85 graden.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatine toe.
- Laat het mengsel vervolgens afkoelen in de koelkast.
Opbouw van de millefeuille
- Snijd het bladerdeeg in gelijke ruiten.
- Smelt de pure chocolade en smeer een dun laagje op de onderste laag bladerdeeg.
- Doe de koffieroom in een spuitzak en spuit toefjes op de onderste laag bladerdeeg.
- Leg een tweede laag bladerdeeg op de koffieroom.
- Doe de vanille- en de chocolademousse beide in een eigen spuitzak.
- Spuit op de het bladerdeeg toefjes chocolademousse.
- Leg de laatste laag bladerdeeg op de millefeuille.
- Spuit op de bovenkant toefjes met vanillemousse.
- Tempereer de overige chocolade, doe dit in een spuitzak en maak een cirkel.
- Decoreer de millefeuilles met de cirkel van chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.