E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Koffie verkeerd

Deze millefeuille is gevuld met vanillemousse, chocolademousse, koffieroom en gedecoreerd met pure chocolade. Ze zijn gesneden in een ruitvorm en daar wordt André vrolijk van.

Anne

Recept van
Anne

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 250 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 125 milliliter water

Vanille- en chocolademousse

  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 vanillestokje
  • 520 gram slagroom
  • 70 gram witte chocolade
  • 70 gram pure chocolade

Koffieroom

  • 220 gram slagroom
  • 65 gram kristalsuiker
  • 5 gram gelatine
  • 5 gram oploskoffie
  • 55 gram eidooiers
  • 10 gram koffielikeur

Decoratie

  • 90 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Mille feuille met koffieroom en chocolademousse van AnneJanny is enthousiast over de koffieroom in deze millefeuille. Die is heel verfijnd van smaak en niet te zoet.

Bakbenodigdheden

  • Bakplaat
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spatel
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Garde
  • Deegroller

Voorbereiding van de millefeuille

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bladerdeeg

  • Meng het zout door de bloem.
  • Snijd de boter in blokjes en meng de blokjes met de hand door de bloem.
  • Giet het water bij het deeg en meng dit kort door.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lange rechthoek.
  • Tour het deeg 1 keer en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Herhaal dit 3 keer.
  • Rol het deeg uit tot een dunne rechthoek en leg het op een bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een bakplaat bovenop.
  • Bak het bladerdeeg in 25 minuten goudbruin.
  • Laat het bladerdeeg afkoelen tot de opbouw van de millefeuille.

Vanille- en chocolademousse

  • Week de gelatine in een bakje met koud water.
  • Verwarm de slagroom met de vanille in een steelpan.
  • Voeg de gelatine toe aan de warme slagroom en roer dit goed door.
  • Hak de witte en bruine chocolade in stukjes en verdeel dit over 2 kommen.
  • Giet de helft van de slagroom bij de witte chocolade en de andere helft bij de bruine chocolade. Roer dit goed door, tot alle chocolade is gesmolten.
  • Zet de mousse in de koelkast om op te stijven.

Koffieroom

  • Breng de slagroom met de suiker en oploskoffie in een steelpan aan de kook.
  • Doe de eidooiers en koffielikeur in een andere kom en roer dit goed door.
  • Giet de warme slagroom bij de eidooiers en roer wederom goed door.
  • Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm dit tot 85 graden.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatine toe.
  • Laat het mengsel vervolgens afkoelen in de koelkast.

Opbouw van de millefeuille

  • Snijd het bladerdeeg in gelijke ruiten.
  • Smelt de pure chocolade en smeer een dun laagje op de onderste laag bladerdeeg.
  • Doe de koffieroom in een spuitzak en spuit toefjes op de onderste laag bladerdeeg.
  • Leg een tweede laag bladerdeeg op de koffieroom.
  • Doe de vanille- en de chocolademousse beide in een eigen spuitzak.
  • Spuit op de het bladerdeeg toefjes chocolademousse.
  • Leg de laatste laag bladerdeeg op de millefeuille.
  • Spuit op de bovenkant toefjes met vanillemousse.
  • Tempereer de overige chocolade, doe dit in een spuitzak en maak een cirkel.
  • Decoreer de millefeuilles met de cirkel van chocolade.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.